В ЯРЕМЧЕ НЕЗАКОННО ПОБУДУВАЛИ ГОТЕЛЬНО-ОФІСНИЙ КОМПЛЕКС (ФОТО)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В туристичному центрі Івано-Франківщини – м. Яремче, Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області виявлено незаконні будівництва об’єктів, один з яких розташований майже на проїжджій частині дороги на вул. Свободи в м. Яремче, що створює перешкоди для вільного проїзду автомобілів з одного боку та в безпосередній близькості до залізничної колії – з іншого.

Керуючись Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядком здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2015 № 698 Управлінням було з’ясовано, що відділом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Яремчанського міськвиконкому вихідні дані на проектування будівництва та реконструкцію житлового будинку готельного типу під торгово-офісні приміщення на вул. Свободи в м. Яремче (замовник – Стефурак Євдокія Дмитрівна) не видавалися. Однак в декларації про початок виконання будівельних робіт з даного приводу, яка була подана до Управління та зареєстрована у 2012 році, вказані дані щодо виданих відділом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Яремчанського міськвиконкому містобудівних умов та обмежень. Виходячи з вищенаведеного, дані, вказані в декларації про початок виконання будівельних робіт та в декларації про готовність даного об’єкта до експлуатації (будівництво об’єкта є незавершеним) є недостовірними, що в свою чергу ставить під сумнів відповідність даної будівлі з торгово-офісними приміщеннямидержавним будівельним нормам та правилам, а також відповідність вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил проектної документації, яка розроблена та передана замовнику приватною виробничо-комерційною фірмою «Явір». Слід наголосити на тому, що підпірна стіна, яка влаштована без відповідної дозвільної документації, навіть при візуальному огляді має вигляд неякісно збудованої, що може призвести до зсуву гірської породи зі всіма витікаючими наслідками.

Також є сумнівними питання здійснення авторського та технічного нагляду під час будівництва даного об’єкта архітектури, оскільки в разі виявлення відхилень від проектних рішень, допущених під час будівництва об’єкта архітектури, особа, яка здійснює авторський чи технічний нагляд повідомляє про це орган державного архітектурно-будівельного контролю, чого зроблено не було.

Зважаючи на вищенаведене, Управлінням було надіслано листи з даного приводу в прокуратуру та Управління СБУ в Івано-Франківській області для здійснення відповідного реагування.

Ще одним об’єктом, який побудовано з порушенням містобудівного законодавства є реконструйований гараж з господарськими приміщеннями під будівлю з торгово-офісними приміщеннями на вул. Свободи в м. Яремче, розташованого на відстані близько 6 (шести) метрів до річки Прут. Замовником є Квітчук Віталій Юрійович. Управлінням було встановлено, що рішення про видачу містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, підписані головним архітектором м. Яремче Шемрай-Макарук Наталією Ігорівною прийнято з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, в зв’язку з чим Управлінням було прийнято рішення про скасування даних містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки“, – інформують в ДАБІ.

Також, Управлінням скасовано з даного приводу декларацію про початок виконання будівельних робіт та декларацію про готовність даного об’єкта до експлуатації.

Читайте також  Начальника СБУ у Кіровоградській області знайшли мeртвuм: Перші подробиці

Інформацію з даного приводу теж надіслано в прокуратуру та Управління СБУ в Івано-Франківській області для здійснення відповідного реагування.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

пише firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: