У Рівному 40-хвилинна гонитва за п’яним водієм закінчилася стріляниною, ДТП і госпіталізацією двох копів

За порушником ПДР полювали одразу п’ять екіпажів патрульної поліції.

У Рівному патрульні понад півгодини

У Рівному п’ять екіпажів патрульних наздоганяли нетверезого водія
переслідували п’яного водія, котрий мчав містом із забороненою швидкістю, проїздив світлофори на червоне світло, вирулював на зустрічну смугу і тротуари, а зрештою протаранив автомобіль правоохоронців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Почалося все близько опівночі, коли патрульні помітили порушення ПДР автомобілем, але водій не підкорився вимозі зупинитися. Близько 40 хвилин поліцейські сиділи на хвості в порушника, і врешті вирішили заблокувати його, проте водій протаранив перешкоду. “Не гальмуючи, нічого, там швидкість, не знаю, кілометрів 80 – просто б’є нас в бік в ліву задню дверку, нас розвертає”, – розповів т.в.о. командира 4 роти управління Патрульної поліції Рівного Віктор Мамай.

Авто з двома копами втікач ще й протягнув кілька метрів. Обох правоохоронців із забоями забрала швидка. “На деякий момент втратив свідомість, відчув удар, різкий біль в попереку – все, що пам’ятаю”, – розповів інспектор управління Патрульної поліції Рівного Ігор Віднічук. Поки постраждалим надавали допомогу, втікач мчав далі та не реагував на попередження про  застосування зброї. Згодом він ледве не збив іще одного копа. “Він встиг відскочити, у зв’язку із тим, що цілеспрямовано на нього був наїзд, він оголив табельну зброю, привів її в готовність і здійснив два постріли”, – пояснив заступник керівника управління Патрульної поліції в Рівненській області Андрій Крутень. Одна з куль влучила в бампер, інша в колесо, після цього машину таки зупинили, а водія затримали. “Злякався. Я боявся просто”, – пояснив свої дії чоловік.

 

“Був доставлений до Рівненського відділу поліції. Він був у стані значного алкогольного сп’яніння. Вважаємо, що це і стало причиною того, що того він уникав зустрічі з працівниками поліції”, – пояснив   заступник керівника ГУ Нацполіції в Рівненській області Олександр Панасюк. Зараз  водій в ізоляторі тимчасового тримання, йому вже оголосили про підозру. Виявилося, що з ним в авто була і пассажирка – з нею тепер спілкуються слідчі. Потерпілих копів шпиталізували: один лежить у травматології із забоєм поперекової ділянки хребта, другий в нейрохірургії потребує ретельного обстеження. “Враховуючи механізм травматизації, зрозуміло, що потерпілому значно пощастило. Наразі його життю і здоров’ю нічого не загрожує”, – пояснив нейрохірург Рівненської міської лікарні Мирослав Дацишин. А водію за нічні пригоди тепер загрожує до 5 років за ґратами – за опір працівникам поліції та умисне нанесення їм ушкоджень.

Читайте також  Франківські патрульні почали фіксувати швидкість ще на трьох дорогах області

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.