Сніг і до -16: синоптик уточнила прогноз щодо “весняних” морозів в Україні

Незважаючи на значне потепління у найближчі дні, вже 17-18 березня в Україну повернуться морози.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталія Діденко.

“Намічається морозний реванш. Знову почне тиснути повітряна маса арктичного походження і зниження температури повітря до -10… -12, а на північному сході до -12… -16 градусів”, – наголосила вона.

До того ж, за словами Діденко, з південного заходу в Україну прийде новий циклон, який принесе сильні опади і штормовий вітер.

“Цей прогноз кілька завчасний, буде уточнюватися. Однак будьте уважними та обережними. Завтра ж, 13 березня, і в найближчі дні в Україні буде домінувати вологе атлантичне повітря, яке носитимуть, як відра з водою, атмосферні фронти”, – додала синоптик.

Так, у вівторок дощі пройдуть на заході, в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Житомирській, Київській та Кіровоградській областях.

На решті території – поки без опадів.

“Температура повітря найближчої ночі 0… +5 градусів, на сході 0… -5 градусів. Завтра вдень +3… +9, на заході і півдні – +4… +14 градусів”, – уточнила Діденко.

У Києві 13 березня періодично йтиме дощ, який буде супроводжуватися сильним поривчастим вітром. Вночі буде близько +2, вдень +6 градусів.

“У кінці тижня, 17-18 березня, Київ також потрапляє у зону несприятливої погоди – відновлення морозів та опадів”, – резюмувала синоптик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.