Півтори сотні франківців не можуть виїхати закордон

Вони – злісні неплатники аліментів. Щоб змусити безвідповідальних батьків сплачувати кошти на утримання дитини, державні служби прийшли до радикальних засобів. Тепер горе-батьки не зможуть виїхати закордон. Деталі на Franyk.city.

Як тільки не намагаються боротися з несплатою аліментів. Вже й дошку ганьби придумали і служби спеціальні нагадувати про борг перед дитиною відправляють, проте неплатники аліментів продовжують порушувати судові постанови.

Тепер на тих, хто не допомагає дитині коштами чекає нове покарання: батьки не зможуть виїхати закордон.

В Івано-Франківську на даний момент зареєстровано близько тисячі звернень, щодо стягнення аліментів. Є навіть такі особи, які по пів року не допомагають своїй дитині. Статистика каже, що у списку майже всі – чоловіки, проте є навіть одна жінка, що попри постанову відмовляється допомагати коштами.

Нагадувати про борг перед дитиною регулярно ходить виконавча служба. Проте, працівники розповідають, що часто за зазначеною адресою не можуть знайти потрібну особу. Як правило, квартири здають в оренду або просто не відчиняють двері. Все, що залишається службі – скласти акт та залишити його у поштовій скриньці.

Цікаво, що соціальні мережі мають ряд ресурсів, де закликають чоловіків не сплачувати аліменти на дитину. Зазвичай там розміщуються публікації, що пропагують перевірку на батьківство, перед тим, як йти до суду. Крім цього, власники ресурсів закликають до зневажливого ставлення до всіх жінок. Супроводжуються публікації відповідними картинками, що нівелюють положення матері та дитини у родині.

Такі спільноти зазвичай розміщуються у Telegram, де їх власники перебувають у цілковитій анонімності. Проте, визначити пряму залежність від цього існування цього явища та несплати аліментів важко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.