На Франківщині від вибуху снаряду помер молодий юнак

Після часів Другої світової війни, в Україні залишилося безліч снарядів, котрі до цих пір люди знаходять у лісових посадках, викопують на власних городах, чи під час будівництва.

Рятувальники неодноразово розповідають і наголошують про правила поведінки з різноманітними вибухонебезпечними предметами, котрі можуть в будь-який момент вибухнути і призвести до фатальних наслідків.

Саме такий нещасний випадок трапився вчора, 14 березня у селищу Маркова, що у Борогодчанському районі, повідомляє Франик. Там на одному із господарств, пролунав сильний вибух. Як згодом вияснилося, 23 річний місцевий хлопець, намагався здійснювати зварювальні роботи з артилерійським снарядом і той вибухнув у нього в руках. Від отриманих травм хлопець помер на місці.

На місці події був присутній і власник господарства, 25 – річний хлопець, але він на час вибуху був на безпечній відстані і тілесних ушкоджень не отримав. Відбувся лише сильним переляком і від госпіталізації і огляду лікарів, відмовився.

На місці події одразу приїхали правоохоронці, вибухотехнічна служба, судово-медичні експерти, інспектор-криміналіст, кінологи.

Згодом вияснилося, що снаряд котрий вибухнув, належав до часів Другої світової війни і був 105 калібру.

Чому хлопці не передбачили такого можливого розвитку подій, невідомо. Результат можна було цілком передбачити.

А рятувальники вкотре попереджають людей і особливо цікавих підлітків, що якщо доведеться знайти щось ззовні схоже на вибухонебезпечний предмет, одразу викликати відповідні служби, котрі безпечно знешкодять смертельну знахідку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.