Розкидано по полю: в Росії з літака випало 9 тонн золота

У Росії в аеропорту Якутська зі злітаючого транспортного літака Ан-12 вивалилося 9 тонн золота.

Як повідомляється у Telegram-каналі Mash, перед цим літак ледь не впав відразу після вильоту, при цьому, що саме сталося на борту літака, до кінця зараз невідомо, але на землі вже виявлені кілька частин, вирваних з фюзеляжу лайнера.

Також відомо, що відразу після зльоту у Ан-12 відірвало одну із стулок вантажного люка.

“Якутія, ау, прокидайся. Го гуляти! На борту Ан-12, у якого сьогодні при зльоті відвалився вантажний люк, знаходилися 9 тонн золота. велика частина вантажу під час аварії вивалилася з літака. Зараз його намагаються зібрати на злітній смузі і в навколишніх кущах-полях”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначають місцеві ЗМІ, літак міг перевозити і діаманти.

“Це злітно-посадкова смуга аеропорту в Якутську. Так, це золото. Так, 9 тонн. Велика частина десь у полях в окрузі”, – прокоментували фото в Mash.



Всього літак перевозив 10 тонн золота і платини.”Наразі в аеропорту Якутська і околицях знайдені 172 злитка. Кожен такий брусок важить 20 кг. Всього на борту літака знаходилося золото на 21 млрд 600 млн рублів”, – додали пізніше в повідомленні.

Як повідомили ТАCС в прес-службі аеропорту Якутська, під час зльоту у вантажного літака авіакомпанії “Німбус” повітряним потоком зірвало ліву стулку вантажного люка. Після цього екіпаж повітряного судна прийняв рішення повернутися в аеропорт.

В результаті літак благополучно приземлився в селищі Маган в 12 кілометрах від Якутська.

Територія навколо льотного поля оточена, проводиться перевірка, в ході якої будуть встановлені причини інциденту. Відзначається, що до польоту повітряне судно готували техніки, які входять до складу екіпажу.

Читайте також  Німеччина виключила Росію із списку партнерів, — Die Welt

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.