ІВАНОФРАНКІВЦІ ВІЧЕ-РЕКВІЄМОМ ВШАНУВАЛИ ЖЕРТВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ (ФОТО)

image004

Сьогодні 30-а річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС.

 

В Івано-Франківську біля пам’ятника «І мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття» триває віче-реквієм та панахида за жертвами Чорнобильської катастрофи.

 

Сьогодні, до пам’ятника постраждалим прикарпатців у катастрофі прийшло чимало мешканців міста, священики та представники влади

 

Іванофранківці віче-реквієм розпочали співом гімну України.

 

Так, митрополит Володимир Війтишин з настоятелями церков відспівали поминальну панахиду та помолилися за жертв трагедії.

 

Це була весна, гарна погода на травневі свята ніхто не ховався, бо ніхто не знав, що то сталася така трагедія. Сьогодні вшановуємо пам’ять тих, хто захистив наступне покоління від Чорнобиля. Вчинок ліквідаторів АЕС є героїчним. Нехай у світі більше ніколи не буде Чорнобиля, нехай пам’ять про цих людей буде вічною“,- сказав митрополит.

 

Так, міські чиновники поклали квіти до пам’ятника і мертвим і живим і ненародженим чорнобильцям.

 

Варто зазначити, як повідомив заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, цьогоріч виділено більше мільйона гривень, які передбачені для закупівлі санаторних путівок родинам ліквідаторів ЧАЕС.

 

Нагадаємо, вибух стався 26 квітня 1986 року о 1:23:47 під час проведення проектного випробування турбогенератора №8 на енергоблоці №4, унаслідок якого було повністю зруйновано реактор. Будівля енергоблоку, а також покрівля машинного залу частково обвалилися.

 

Безпосередньо під час вибуху на четвертому енергоблоці загинула лише одна людина, ще один чоловік помер вранці від отриманих травм.

 

Наступного дня зі станції евакуювали до  московської лікарні №6 104 постраждалих. Згодом, у 134 співробітників ЧАЕС, членів пожежних та рятувальних команд розвинулася променева хвороба. 28 з них померли впродовж наступних кількох місяців.

g9FGkdpbPK8

FwW8jGPMmJ8

g9FGkdpbPK8

u-0kiqVzAQQ

vog2yIPik14

vVyR1fZcLtA

ymmOYVYH9do

Джерело firtka.if.ua

Читайте також  “Людину не можна примусити воювати”: командир підрозділу 3-ї ОШБр порівняв мобілізацію та рекрутинг

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: