На Верховинщині у пожежі загинув відомий місцевий знахар із дружиною

О 11.31 надійшло повідомлення до управління ДСНС про пожежу у селі Черетів Буковецької сілької ради у Верховинському районі. У пожежі загинув чоловік 1937 р.н і жінка 1959 р.н.
Про примівника Миколу Данилюка знімали фільми і телепрограми.

Жінка згоріла заживо, чоловіка вдалося витягнути, але швидкої допомоги він не дочекався – помер.

Як стало відомо КУРСу, загиблий – відомий місцевий знахар Микола Данилюк, який зцілював людей приповідками. Ображався, коли його називали мольфарем.

«Мольфарі — то злі люди. Я рєтую людей від мольфарів. Мольфарі роб’єт «на дві руки». Вони часто звертают сє до диявола. Я християнин. Я молюсє до Матки Божої кождий день. Я жиби врєтувати людину звертаюсє до Бога». «А мольфарі?» «Вони роб’єт за гроші. А я гроші не беру, мені не можна брати гроші…», – розповідав Данилюк у 2007 році газеті «Репортер».

Свої ритуати ворожбит проводив далеко у горах біля криниці, в яку стікала  вода з семи різних потоків. Стверджував, що вода з кожного джерела має різний смак.

«Я рєтую людей від корчу, від відпусти, коли чоловік відбивається від хати, від омрази, коли люди має ненависть і зло до інших людей, від скуси, від страху, від кривотечі жінкам», — говорив виданню Микола Данилюк.

Він розповідав, що відчув сили в примовлянні десь на початку семидесятих років минулого століття, коли «жінка в білому, з золотими зірками на накидці» відвела його до того місця, де ще його предки «приповідали», і ще раз показала і розказала йому, що він має робити.

На місці пожежі працюють поліцейські Верховинського відділу поліції та ДСНС. Як говорять правоохоронці, остаточно причину пожежі ще не вставновили – висновок мають дати фахівці ДСНС. Але попередньо можна говорити, що проблема в печі: у хаті була стара піч без димаря, дим з якої виходив просто в стріху. Крім того, обоє господарів полюбляли чарку і багато курили.

Читайте також  Прикарпаття на порозі «червоної» зони»: в одному із пунктів вакцинації Івано-Франківська ажіотаж (ВІДЕО)

Розпочате кримінальне провадження за ст. 270 ККУ – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.