Ефект “бумерангу”. Чому чоловіки повертаються?

Через тиждень, через місяць, через рік, а то й більше – після того, як все уже сказано і мости нібито спалені. “Колишні” знову з’являються у нашому житті і відривають скоринку на душевній рані. І наче все забуто, і наче все байдуже, але все одно розумієш – болить. Чому вони це роблять?..

Мабуть, коли жінка знаходить сили сама перервати стосунки, і з’являється той самий ефект “бумерангу”. Чоловік не може змиритися з думкою, що його покинули, хоче якось нагадати жінці про своє існування, повернутися. Дехто хоче переконатися, що жінка не знайшла свого щастя, не закохалася знову, залишилася сама. Це підкріплює самооцінку ображеного “колишнього”: “А, так їй і треба! Нікому вона не потрібна!” На жаль, така поведінка – не рідкість, особливо якщо у самого чоловіка не все складається у житті. Але буває і так, що хтось щиро сподівається на другий шанс, що жінка сумує за стосунками, захоче помиритися і почати все спочатку.

Головне не помилитись.  Якщо після нагадування про чоловіка  стає незатишно на душі, піднімається неприємний осад і явно немає бажання його бачити – не варто витрачати свій час і душевні сили. Потрібно відпустити його знову і знову, скільки б він не намагався повернутися. Особливо якщо в минулому мала місце агресія. Навряд чи навіть матеріальні блага переважать страждання, що знову неминуче буде присутнім у таких відносинах, адже люди рідко змінюються. Проте слід пам’ятати, що невлаштований у житті чоловік-”бумеранг” може тривожити протягом дуже тривалого часу, поки його не “підбере” інша жінка, і згадки про останні стосунки в нього не будуть витіснені новими почуттями.

Але всі ми не ідеальні, і буває так, що ми помиляємося, не вміючи вчасно прощати за певні вчинки, або втрачаємо людину, не роздивившись, що вона – справжня, та сама. Руйнуємо стосунки, відштовхуємо, намагаємося забути… А потім розуміємо, що цей чоловік, ці відносини – це було кращим, що траплялося у житті. Ми сумуємо за цим, хочемо все повернути, і вже готові простити, щоб іти далі по життю разом… Кажуть, не бійтеся відпускати – ваша людина все одно вас знайде і наздожене.

Читайте також  Перший поцілунок розповість про майбутні стосунки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.