“Потрібно буде не тільки замовити, але й оплатити…”: Для деяких українців запровадили нову “комунальну” послугу

Влада знайшла новий спосіб нажитися на українцях.

Так, згідно з новими правилами, з початку 2018 року “Київенерго” не перевіряє лічильники гарячої води в квартирах киян.

Відтепер, для перевірки лічильників жителям столиці необхідно звертатися в одну з компаній, яка має ліцензію на проведення таких робіт.

“З початку 2018 року в дію вступили затверджені НКРЕКУ нові тарифи на централізоване опалення і гаряче водопостачання, в яких не передбачені витрати на повірку індивідуальних лічильників гарячого водопостачання”, – пояснюють в компанії.

Відповідно, послугу потрібно буде не тільки замовити, але й оплатити.

Основою для змін став закон “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, в якому зазначено, що обслуговування і заміна приладів обліку теплової енергії здійснюється за рахунок їх власників.

Нагадаємо, незабаром українці почнуть отримувати “листи щастя” про необхідність заплатити податок на нерухомість

Квитанції українцям почнуть розносити через пару місяців. Заплатити податок необхідно до кінця серпня. При цьому його сума виросте більш ніж в два рази або на 233%. Така ситуація пов’язана з тим, що податок сплачується за минулий рік і він прив’язаний до мінімальної зарплати.

Також, українцям слід готуватися до чергового підвищення тарифів на комунальні послуги. У меморандумі з МВФ Україна взяла на себе зобов’язання підвищити тарифи на газ. Якщо вона це зробить, то автоматично подорожчає гаряча вода і опалення.

Експерти кажуть, що вже в цьому році комунальні послуги можуть подорожчати як мінімум на 14%. Згідно з песимістичними прогнозами, комуналки і зовсім стане дорожче приблизно на 60%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.