Івано-Франківськ потрапив у десятку найкрасивіших міст України

Україні дуже пощастило з географічним розташуванням. Дуже легко на одні вихідні дні поїхати в сонячну Одесу, а на наступні – вже пити каву в стародавньому Львові.

Україна – країна мальовничих місць і дивовижної природи, чудової архітектури та стародавніх історичних пам’яток. Кожне місто України прекрасне і унікальне по-своєму. Пропонуємо вам відправитися в найкрасивіші міста України.

Київ

Київ – колиска української історії, зосередження величних пам’яток архітектури, мальовничих місць і куточків відпочинку найвищого рівня. Михайлівський золотоверхий собор, комплекс Софія Київська та Києво-Печерська лавра – це лише мала частина того, чим можна захоплюватися в столиці.

Львів
Колоритне місто з багатою історією, Львів – казкове і чарівне місце. Напевно, кожен, хто побував у Львов, пам’ятає п’янкий аромат кави і шоколаду на мощених вуличках. Старовинні будиночки, цікаві музеї, верхівки церков – все це повинен побачити кожен турист.

Одеса
Самобутнє місто, в якому можна вічно відкривати щось нове і незвичайне. Одеса унікальна тим, що побачити пам’ятки тут можна на кожному кроці. Придбайте квиток в Одеський театр опери та балету, прогуляйтеся по затишних мощених вуличках і мальовничих набережних, відвідайте одеські ресторанчики і відвідайте відомі пам’ятники архітектури.

Вінниця
Друга назва Вінниці – місто-фонтан. Це не дивно, адже фонтанчики розташовані по всьому місту. Одним з найвідоміших фонтанів у місті є світломузичний фонтан Рошен.

Кам’янець-Подільський
П’яту сходинку топ найкрасивіших міст займає Кам’янець-Подільський. З усіх куточків світу з’їжджаються туристи для того, щоб подивитися на знамениту Кам’янець-Подільську фортецю. Ця фортеця прекрасно збереглася до наших днів і не перестає вражати своєю монументальністю і величчю. Саме завдяки цій фортеці місто називають “музеєм під відкритим небом”.

Чернівці
Резиденція Митрополитів – найяскравіша пам’ятка Чернівців. У сьогоднішні дні в ньому розташований головний корпус Національного університету Юрія Федьковича.

Читайте також  Сьогодні працівники Бурштинської ТЕС перекриють автотрасу Львів – Івано-Франківськ

Івано-Франківськ
Це місто незаслужено отримало “звання” перевалочного пункту перед поїздкою в Карпати. Але ми радимо вам зупинитися в ньому на кілька днів і захопитися неймовірною природою цього міста. Івано-Франківськ вражає своїм достатком книгарень і своєю європейською “зовнішністю”.

Запоріжжя

Наш рейтинг був би неповним без Запоріжжя – міста з унікальним минулим, колиски українського козацтва. У центральній частині міста розташований найбільший острів на Дніпрі – Хортиця, де для відвідувачів відкрито історико-культурний центр “Запорізька Січ”.

Луцьк
Луцьк дуже часто називають містом-фортецею, хоча, незважаючи на свою багату історію, він залишається молодим і блискучим містом. Відвідайте старовинні церкви і монастирі, замки епохи Середньовіччя і чудові собори.

Харків
Місто з унікальною історією, зосередження освіти і культури, місце з особливою енергетикою і ритмом. Обов’язково подивіться на найвідоміші пам’ятки міста, наприклад, на чудовий Успенський собор і Покровський монастир.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: