Вихідні на Великдень 2018: скільки днів будемо відпочивати

Хоча на вулиці ще лежить сніг, в повітрі вже пахне весною. Зовсім недавно ми святкували Різдво, а вже настав час готуватися до світлого свята Великодня.

Це одне з найважливіших церковних свят, яке відноситься до «перехідних», так як кожен рік його дата змінюється. І якщо наші предки точно знали як її розрахувати, то ми шукаємо інформацію в ЗМІ й Інтернеті

До речі, якщо вам цікаво звідки береться ця дата знайте, що день світлого свята призначають на неділю, що йде за першим весняним повним місяцем, після дня весняного рівнодення. У тому випадку, якщо повний місяць випадає на вихідні – Великдень переносять на наступну неділю.

В цьому березні ми станемо свідками такого рідкісного явища, як два повні за місяць: перше весняний повний місяць був 2 березня, а наступний, за рівноденням – 31 березня. А отже, святкувати Великдень ми будемо 8 квітня.

За законодавством нашої країни, якщо свято випадає на неділю, українці отримують додатковий вихідний в понеділок. Отже, ми відпочиваємо з 7 по 9 квітня включно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.