Прикарпатське село очолить 16-річна дівчина

Мова йде про село Котиківки Городенківського району. Це село багато кому відоме, завдяки своєму прогресивному очільнику Івану Вережаку. Нещодавно місцеві засоби масової інформації писали і про даного війта і про його селище, котре за два роки із маленького віддаленого села перетворилося в прогресивне селище, з безліччю різноманітних інновацій.

І ось пан Вережак придумав новий соціальний експеримент, котрий на його думку гарно вплине на село і на місцеву молодь.

Сільський голова вирішив віддати управління селом на один день комусь з місцевих школярів.

Пан Вережак каже, що сучасна молодь безліч різноманітних моментів бачить по своєму і дивується чому не вирішується так чи інакше, те чи інше проблемне питання. І ось тепер в когось з них буде реальна можливість долучитися до розвитку села.

Брати участь в експерименті захотіли шестеро старшокласників, методом жеребкування була обрана 16-річна дівчина, котра завтра 29 березня і приступить до своїх нових обов’язків.

Школярка, як і належить сільському голові прийде у сільраду з самого ранку і пробуде до закінчення робочого дня. З 12.00 до 13.00 у неї буде обід, котрий дівчинка проведе разом з новим колективом у адміністративному приміщенні.

Протягом дня нова очільниця ходитиме селом, слідкуватиме за роботами з благоустрою, перевірятиме будинки на пожежну безпеку, перевірить, як тривають впорядковувальні роботи на кладовищі, адже вже зовсім скоро Великодні свята.

Також школярка матиме змогу поспілкуватися з волонтеркою Корпусу миру Дарою Грей, що наразі проживає і працює у Котиківці. Говоритимуть про дозвілля місцевої молоді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.