Що потрібно зробити змінюючи смартфон?

Перед тим, як змінити смартфон, перевірте, чи нічого не забули

Купивши новий телефон, люди часто позбавляються від старого гаджета. Не поспішайте цього робити: напевно, збережені у пристрої дані вам знадобляться. Про деякі ви могли просто-напросто забути, пише hyser.com.ua.

Коди двофакторной авторизації

Дофакторна авторизація – один з найефективніших методів захисту облікових записів. Але разом з безпекою приходить необхідність постійно мати при собі пристрій з захисними кодами.

Іноді ці коди приходять по СМС, часом для їх отримання потрібно спеціальний додаток. У кожному з випадків вам може знадобитися старий смартфон.

В першу чергу не забудьте вийняти з пристрою сім-карту, щоб і далі отримувати коди за допомогою СМС. Що стосується додатків, які генерують числові комбінації, то відповідні інструкції можна знайти в кожному з них.

Історії листувань

Чим більшою кількістю месенджерів ви користуєтеся, тим простіше забути зберегти листування з одного з них. У деяких сервісах, наприклад в Facebook Messenger і Instagram, чати зберігаються в хмарі – після відкриття програми на новому телефоні листування відразу стануть доступні.

В інших месенджерах все трохи складніше, тому краще перевірити двічі. Скажімо, в WhatsApp потрібно перейти в настройки і в розділі «Чати» скористатися функцією «Резервна копія чатів».

Зберегти та відновити текстові повідомлення може бути важче, ніж здається. На iOS вони включені в систему резервного копіювання iCloud, яку вам обов’язково слід налаштувати.

На Android за допомогою програми SMS Backup +. Якщо ж ви переходите з iOS на Android або навпаки, то завантажити повідомдення на новий смартфон не вийде.

Дані браузера

Вас, ймовірно, мало хвилює те, що міг зберегти браузер на вашому старому мобільному пристрої. На новому телефоні він буде встановлений відразу, та й сторонній скачати проблем не складе. Проте краще перевірити і цей аспект.

Читайте також  Таємниця імені Віра: походження, сумісність

У випадку з Android мова може йти про файли, які ви скачували з інтернету. Щоб їх перевірити, відкрийте папку Download через будь-який доступний файловий менеджер. На iOS браузери не можуть зберігати безпосередньо нічого, крім фотографій, тому власникам iPhone турбуватися нема про що.

Перевірте, чи синхронізує ваш браузер дані на зразок паролів і історії відвідувань. У Chrome відкрийте настройки, виберіть зверху свій обліковий запис і відкрийте вкладку «Синхронізація». У Firefox для мобільних пристроїв відповідний розділ теж знаходиться в самому верху налаштувань.

Локальні файли

Сьогодні велика частина наших даних зберігається в хмарних сервісах, тому легко забути про файли, що знаходяться безпосередньо на пристрої. На Android і iOS є базові файлові менеджери, але немає простого способу перевірити все і відразу.

На iOS скористайтеся стандартним додатком «Файли». На Android відкрийте «Провідник» або будь-який аналогічний сторонній додаток, наприклад «ES Провідник». Шукайте папки, створені програмами, часто вони не потрапляють в резервні копії. Це, наприклад, можуть бути подкасти або дані фітнес-трекера.

Якщо зберігаєтете фотографії та відеоролики за допомогою спеціалізованих програм, то переконаєтеся, що вони захоплюють все, навіть скріншоти і картинки з месенджерів.

Рекорди в іграх

Швидше за все, результати з ваших ігор зберігаються в хмарних системах Google або Apple. Але бувають винятки, і тоді при зміні смартфона похвалитися друзям своїми рекордами вже не вдасться.

Все, що залишається в такому випадку, – шукати інформацію на сторінці розробника або спілкуватися з техпідтримкою. Швидше за все, при переході з однієї ОС на іншу результати перенести не вийде. Більш того, придбані ігри доведеться купувати заново.

Можуть допомогти програми на кшталт iExplorer (macOS і Windows) і Helium (Android). Але тут багато що залежить від того, яка гра була встановлена ​​на телефон і наскільки доступні її файли.

Читайте також  Астролог сказав, хто може стати наступним президентом України

Зв’язані пристрої

У деяких додатках кшталт «Google Play Музики» і Deezer є обмеження на число пристроїв, з яких ви одночасно можете користуватися сервісом. Перевірте всі додатки, в яких оплачуєте підписку, і відв’яжіть старий смартфон від аккаунта.

У більшості випадків не обов’язково мати при собі пристрій, який ви хочете відв’язати від облікового запису, але краще перестрахуватися. Якщо у вас є можливість вийти з облікового запису та видалити додаток, скористайтеся ним.

Apple також радить скасувати реєстрацію в iMessage при переході з iOS на Android. Так у вас не виникне проблем з отриманням СМС- та MMS-повідомлень на новому телефоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.