“Кожен раз коли доведеться показувати…”: З якими проблемами можуть зіткнутися власники ID-паспортів

Стало відомо, з чим зіткнуться українці після отримання id-картки.

В кінці березня 2018 року уряд прийняв рішення «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України», що має на увазі заборонити випуск паспортів старого зразка, щоб поступово громадяни України перейшли на пластикові id-картки.

Зараз паспорта нового зразка видаються громадянам у зв’язку з втратою колишнього, зміною прізвища, і підліткам які вперше отримують документ.

В ID-картку вбудований електронний чіп на якому збережені всі біометричні дані про її власника, такі, як відбитки пальців, місце прописки, стать, насіннєве становище, індикаційний код і дата народження.

Такий носій значно полегшить електронний обіг, однак не все так просто, як здається на перший погляд.

У зв’язку з тим, що в Україні ще діють застарілі системи, мало компаній, організації та державних структур не мають такого пристрою, як RFID – сканери, які б дозволили зчитувати інформацію з електронного паспорта.

Тому, кожен раз, коли нашим громадянам потрібно буде надати свою ID-карту для тих чи інших потреб, завжди з собою необхідно мати виписку з реєстру про місце проживання.

Незважаючи на всю інформацію, яка знаходиться в чіпі id-картки, а вона схожа до тієї, яка є в біометричних закордонного паспорта, по ній не можна виїжджати за кордон, виняток лише складає тільки Туреччина, у якій підписано з Україною угоду про безвізові поїздки для українців по внутрішніми паспортами нового зразка

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.