Дубль два: в Києві по-звірячому побили лікаря, який розповів про корупцію в медицині

Коло діагностичного центру в Києві 6 квітня невідомі жорстоко побили Юрія Ліску. Це вже другий напад на лікаря, який відкрито заявив про корупцію в медицині.

Про подію “Обозревателю” розповів сам потерпілий.

Юрій Лиска

Об 11:50 Ліска йшов до себе на роботу. На території філії №2 комунального неприбуткового підприємства “Київський діагностичний центр” (КДЦ) Деснянського району до нього підійшли двоє молодих людей на вигляд до 25 років.
“Вони пильно дивилися на мене, а коли порівнялися, один з них замахнувся, щоб ударити мене рукою в скроню, але я вчасно зреагував і удар припав по щоці. В результаті я отримав розсічення. Потім ці двоє, по виду типові “тітушки”, почали мене бити, при цьому один з них сказав, “якщо ти не замовкнеш, ми тебе вб’ємо”, – розповів потерпілий лікар.

Чоловіка били кілька хвилин, пізніше у нього діагностували перелом носа, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку і розсічення м’яких тканин. Можливо, медика били довше, якби не двоє перехожих, молодих хлопців. Хлопці погналися за нападниками і наздогнали їх, однак молодики застосували газовий балончик, після чого зникли.
Після події Ліска подзвонив у швидку і поліцію. Карета швидкої допомоги приїхала через п’ять хвилин, а ось поліцію, за його словами, довелося чекати більше години.

“О 11:54 я зателефонував на 102 та повідомив, що мене побили і погрожували вбити, але поліція все не приїжджала. Десь о 12:40 я зателефонував повторно і тільки після цього поліцейські приїхали. На годиннику до того моменту було 13: 07 “, – розповів Юрій Ліска.

Потерпілий додав, що коли він повідомляв про напад на нього восени 2017 року, на місце події протягом 7-10 хвилин тоді приїхали п’ять екіпажів поліції. Чому правоохоронці так довго їхали в цей раз, лікар не знає.

Читайте також  Франківський лікар, якого звинувачують у хабарництві, виявився братом хірурга зі світовим ім’ям

Чому на Лиска напали повторно? Сам лікар вважає, що це сталося після того, як він напередодні побував на прийомі у голови Деснянської районної адміністрації Геннадія Заболотного, де передав заяву про бездіяльність і невиконання приписів Апеляційного суду м Києва чиновниками РДА та керівництвом КДЦ Деснянського району.

Нагадаємо, що 19 лютого 2018 року суд постановив відновити на роботі Юрія Ліску, також адміністрація КДЦ Деснянського району зобов’язана виплатити медпрацівникові зарплату за час вимушеного прогулу.

“На роботі мене відновили з проблемами, а заробітну плату до сих пір не виплатили”, – розповів лікар.


Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.