У Запоріжжі багатодітній матері виписали шалений штраф в півмільйона гривень за “евробляхи”

Двадцятирічний автомобіль не витримав переїзду з Європи в Запоріжжя – зламалася коробка передач.

Машину жінка отримала за дорученням і, відповідно до закону, кожні десять днів повинна була на ній перетинати кордон. Інакше штраф, пише “segodnya“.

Транспорт сім’ї був необхідний, адже старший син пересувається на інвалідному візку. Декілька разів на тиждень його потрібно возити до лікaрів. Але скористатися автомобілем з іноземною реєстрацією так жодного разу і не вдалося.

“Я її поставила гараж і вона стоїть. Мені прийшов лист від митниці з’явитися і пояснити чому машина не виїхала. Я приїхала, пояснила ситуацію, надала документи, що у мене машина поламана. Надала документи, що ми багатодітна сім’я, дитина – інвaлід. Ось і вони мені сказали сплатите штраф”, – розповідає жителька Запоріжжя Світлана Зайцева.

Заплатити довелося вісім з половиною тисяч гривень. Але незабаром автовласниця отримала нове повідомлення. Митниця звинуватила її в несплаті податків і знову виписала штраф, на цей раз значно більший.

“Повісили на мене статтю 485-ту, це триста неоподатковуваних, тобто півмільйона”, – скаржиться жінка.

Ця сума – недоотримані від автовласниці платежі, але в триразовому розмірі, кажуть митники. Штраф Світлана Зайцева має намір оскаржити в суді.

“Якщо вже штраф цей нараховано згідно статті митного кодексу то скасувати його може тільки вищестоящий оргaн або суд, і навіть сама митниця, яка винесла його, скасувати не може”, – говорить адвокат Іван Черкашин.

У минулому році і в перші місяці нинішнього року тільки в Запорізькій області за несплату податків оштрафували двадцять шість власників авто з єврономерами. Загальна сума понад вісімнадцять мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.