Київ арештував судно РФ за видобуток піску в Криму

Видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки м. Туапсе, РФ, що належить компанії Trans Services Maritime. Крадений пісок використовують для незаконного будівництва Керченського моста, заявили в ГПУ.


Український суд заарештував російське судно, яке веде незаконний видобуток піску в анексованому Криму для будівництва Керченського моста. Про це у вівторок, 10 квітня, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму Facebook.

За його словами, прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво за фактом вчинення незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник Лебедині острови) на анексованих територіях.

“Встановлено, що видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки м. Туапсе (РФ), що належить компанії Trans Services Maritime. В традиціях РФ, крадений пісок використовують для незаконного будівництва моста в районі Керчі”, – йдеться в повідомленні.

Як розповів Луценко, “компанія-викрадач без проблем совісті веде свій бізнес”, зокрема, іншими судами, які регулярно заходять на територію України.

“Отже, для відшкодування збитків у вказаному кримінальному провадженні, 10.04.2018 постановою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим про арешт судна підозрюваної компанії країни-агресора”, – повідомив генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці повідомили про підозру так званому очільнику незаконно створеної в анексованому Криму “Виборчої комісії Республіки Крим” у вчиненні дій, спрямованих на зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.