На Прикарпаття з’їхались півтисячі хасидів. ФОТО/ВІДЕО

Вулиці міста Косова заполонили чоловіки в чорних костюмах та капелюхах, з-під яких рівно ростуть бакенбарди. Це євреї-хасиди зібрались на вже традиційне паломництво.

Вже близько двох десятків років у містечку не проживає жодного єврея. Проте час-від-часу хасиди всього світу приїжджають на батьківщину засновника своєї віри — “Цадика Нахмана”. Збирають на одному із найбільших в Україні єврейських кладовищ, де похований учитель Цадика.

Як розповів “МІСТУ” косівський активіст Віталій Мацьоцький, за офіційними даними, вчора прибули 550 паломників. Два великих автобуси супроводжували працівники поліції.

Але слідом за цими двома автобусами приїхали ще два. Уже без супроду та з одними жінками. Тому точної цифри, скільки зараз хасидів у Косові сказати не можу, — розповідає Віталій.

Місцеві жителі зовсім нераді славнозвісним чорним капелюхам, адже їхні візити завжди супроводжують нічні ритуалами з піснями та криками. При цьому цвинтар знаходиться у самому центрі міста, поруч житлових будинків.

Вночі, більшість мешканців п’ятиповерхового будинку прокинулись від неадекватного крику, який влаштували хасиди. Ці поломники вже неодноразово відзначались в Косові, коли зривали та кидали на землю хрести та ікони. Вони облагороджують наші під’їзди своїми фекаліями. Цього разу, щоб був порядок біля  будинку, десятеро чоловік чергувало біля входу, — продовжує Віталій.

Світлинами та відеозаписом паломницького дійства поділився у соцмережіВіталій Левицький

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.