Сім’ю позбавили субсидії, через покупку дорогих гаджетів

На Буковині у сім’ї забрали субсидію, бо купили гаджети «Apple». Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на начальника обласного департаменту соціального захисту населення Віталія Савкіна.

У Заставнівському районі особа отримувала субсидії у сумі 21 тисяча гривень, але при цьому мала змогу придбати продукцію компанії “Apple” на суму 52 тисячі гривень. Після перевірки органами соцзахисту субсидію забрали.

“За результатами цієї перевірки, в першому кварталі 2018 року від Міністерства фінансів України отримано рекомендації на припинення отримання субсидій для 179 тисяч осіб, із них за результатами перевірки підтверджено та призупинено переплат по 185 особах на суму 339 тисяч гривень. Не була винятком і наша область. Наприклад, у Заставнівському районі особа отримувала субсидії у сумі 21 тисяча гривень, але при цьому мала змогу придбати продукцію компанії “Apple” на суму 52 тисячі гривень. У Чернівцях одним із членів сім’ї, які теж отримували майже 21 тисячу гривень субсидій, було придбано запальничок на 100 тисяч гривень”, – розповів Віталій Савкін.

У департаменті соцзахситу зазначають, що отримувачі субсидій несуть повну відповідальність за подання недостовірних даних і зобов’язані повернути надміру перераховану суму житлової субсидії з місяця, в якому було виявлено порушення.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА, понад 130 тисяч домогосподарств в області отримували субсидії під час опалювального сезону.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.