Порошенко звернувся до Путіна на “ти”: у росіян істерика

Президент України Петро Порошенко звернувся до глави РФ Володимира Путіна на “ти”, заявивши, що відповідальність за збройний конфлікт на сході країни лежить саме на ньому.

“На сьогоднішній день уже створюється атмосфера, що миротворці потрібні, без миротворців не можна. І ти не можеш, шановний пан Путін, або не шановний, пояснити світу а чому ж ти проти. Значить це на тобі лежить – відповідальність щодо щоденного поранення та вбивств українських військових і українських цивільних, на тобі особисто лежить відповідальність щодо розгортання війни і агресії проти нашої держави”, – сказав Порошенко, передає прес-служба глави української держави.

Він зазначив, що Путін може дуже легко припинити загибель мирних людей і українських військових, які захищають рідну землю.

“Ти дуже легко це можеш зробити – це просто не застосування права вето. Більше від тебе ніхто нічого не вимагає”, – сказав український глава.

Президент також підкреслив, що мандат миротворців повинен поширюватися на всі окуповані території. Дуже дивно звучала російська пропозиця застосовувати миротворців як ескорт для спостерігачів ОБСЄ.

“Ескорт – це дещо інше, шановні або не шановні росіяни. А у нас потрібна повноцінна миротворча місія, яка буде мати мандат, повноваження і можливості щодо роззброєння незаконних збройних формувань російського, або місцевого походження під контролем росіян. Миротворці є надзвичайно важливі. Той, хто проти миротворців – той за війну. І ми не допустимо, щоб українців вбивали”, – зазначив він.

За словами Порошенка, Україна готова негайно винести це питання на голосування Радбезу “як тільки Росія прийме позицію всього світу”.

“Багато членів Ради безпеки готові підтримати узгоджений проект”, – резюмував президент України.

Звернення Порошенка до Путіна не на жарт схвилювало ставлеників “русского міра” в мережі.

Читайте також  У ставі виявили тіло жінки, яку розшукували понад два тижні

“Кажеш на ти! А потім пан Путін”, “Ну, хоч щось. І все ж це не дипломатія”, “Хо*лам культура спілкування так і не прищепилася, газ тепер… (не) отримає”, – написали користувачі.


Також в мережі відзначилися і захисники Путіна, яким кремлівська пропаганда вселила ідею “громадянської війни” в Україні.

“Перестаньте стріляти і домовтеся зі своїм народом, товариш Порошенко, не треба валити на Путіна”, – прокоментував обурений користувач.

Як повідомляв “Обозреватель”, Порошенко розповів, що понад 40 країн готові взяти участь в складі миротворчої місії ООН.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.