Штраф 170 тисяч і конфіскація: українців на «євробляхах» чекає кошмар

Опублікували частковий проект закону про авто на єврономерах, так званих «бляхах»

Новий закон буде складатися з двох частин. У першій розпишуть шляхи легалізації тих єврономерів, які вже використовуються в Україні. Друга частина – заходи, які повинні закрити можливість ввезення в Україну автомобілів в обхід митниці.

Основна мета закону – це зупинити ввезення в країну машин без розмитнення. У разі прийняття закону, українці зможуть їздити на авто, зареєстрованому на іноземну компанію, до 10 днів.

Зараз цей термін становить 12 місяців, тому багато хто купує машини за кордоном, реєструють на місцеву компанію, і та оформляє їм довіреність на користування машиною.

Якщо ж знадобиться термін більше 10 днів, то доведеться підтверджувати це документами. А якщо людина, яка завезла машину в Україну, передасть її в користування комусь іншому або розбере на запчастини, то йому загрожує штраф 17 000 грн.

еврономера,

Також згідно із законом поліція і фіскальна служба отримають доступ до бази прикордонників. По суті, вони отримають право зупиняти водіїв машин на єврономерах і перевіряти терміни перебування в Україні. Для цього створять електронну базу автомобілів, які в’їхали в Україну.

Новий закон пропонує ввести обов’язкову реєстрацію машин, які в’їжджають в країну більш ніж на 30 днів.

Крім того, за перевищення термінів перебування в Україні загрожують штрафи:

за 1-3 дні – 850 грн. або попередження;

4-10 днів – 5 100 грн.;

10-20 днів – 17 000 грн.;

20-30 днів – 34 000 грн.;

більше 30 днів – 170 000 грн. або конфіскація машини.

Штрафувати будуть не тільки власника машини, але і водія. Якщо водій їздить на машині, яка порушила режим перебування в Україні, його оштрафують на 8 500 грн. За повторне порушення – штраф 17 000 грн., позбавлення прав на рік і конфіскація транспортного засобу.

Читайте також  Частина українців залишиться без пенсій через нові правила: названо вимоги

Нагадаємо, не всім українцям подобається те, що країною роз’їжджають автомобілі на «евробляхах».

Так, на сайті офіційного інтернет-представництва президента України з’явилася відповідна петиція. Вона закликає до заборони використання автомобілів з іноземною реєстрацією в комерційних цілях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.