«Одягни її, або я її зґвалтую»: в Австрії дагестанцю «не сподобалася» відпочивальниця топлес

Кавказця, якого прокурор назвав “самозваним охоронцем законів”, засудили до п’яти місяців позбавлення волі. Його звинуватили в домаганнях і погрозах зґвалтування.

Влітку минулого року 24-річний Шаміль (прізвище не розголошується) з декількома своїми земляками прогулювався по берегу озера Кальтенлойтгебен в Нижній Австрії. Там чоловіки натрапили на відпочиваючу молоду пару. Чоловіків обурило те, що жінка була топлес. Не звертаючись до неї, чоловіки зажадали від її супутника, щоб вона негайно одяглася.

На відео, яке зняв на мобільний і пізніше виклав на своїй сторінці в фейсбук австрієць, видно, як обвинувачений закликає його «одягнути свою жінку». В іншому випадку він пригрозив зґвалтувати жінку, а його самого скинути в яр.

Молода людина говорить по-німецьки з акцентом, вступив в словесну перепалку з австрійцем пояснюючи свою вимогу тим, що йому заважає вигляд жінки, яка “недостатньо одягнена”. На питання австрійця, чому б йому в такому разі не відвернутися і піти трішки далі, чоловік погрожує зґвалтувати і його. Це відео за лічені дні переглянули десятки тисяч людей.

Інцидент отримав широку популярність завдяки тому, що австрієць виявився відомим фотографом і блогером Томасом Бусека.

 

Поліція оголосила чотирьох чоловіків, зображених на відео, в розшук. Самому потерпілому і його супутниці навіть не довелося писати заяву!

Як тільки з’ясувалося, що підозрювані – громадяни Росії, які шукають політичний притулок в Австрії, в пресі за звичкою назвали їх чеченцями. І тільки на суді з’ясувалося, що троє затриманих родом з Дагестану, один з Афганістану. Трьох звільнили від кримінальної відповідальності – як показало слідство, вони всього лише були присутні при інциденті.

На суді 24-річний обвинувачений в назві Шаміль свою провину заперечував:
«Я чоловік, я слабкий. Я не міг змусити себе не дивитися на неї. Я просто хотів, щоб вона одяглася».
На суді з’ясувалося, що обвинувачений до того, як перебратися до Австрії і попросити там притулку, кілька років проживав як біженець в Німеччині. Там він двічі був судимий за крадіжки і пограбування. Після того, як німецька влада відмовили йому в притулку, він перебрався в Австрію.

Читайте також  У Віктора Павліка поліція забрала спецперепустку, якою хизувалася у Мережі його дружина

У суді Шаміля захищав один з найвідоміших віденських адвокатів Вольфганг Блашніц.

За австрійськими законами за погрозу і домагання покладається покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти місяців до п’яти років. Суд засудив дагестанця до мінімального терміну. З огляду на, що чотири місяці він уже провів за гратами, через місяць його випустять на свободу.

Однак кримінальне переслідування на цьому не завершилося. Австрійські спецслужби виявили в телефоні Шаміля відеокліпи, на яких він виконує нашиди (спів) “з джихадистським змістом”.

Крім того, з’ясувалося, що уродженець Дагестану знайомий з тунісцем Анісом Амрі, який в грудні 2016 року здійснив наїзд на людей під час різдвяного ярмарку в Берліні (тоді загинули 11 чоловік і більше 50 отримали поранення). За словами адвоката Шаміля, його підзахисний нічого не знав про злочинні плани Аниса Амрі:
«Він просто компанійський хлопець».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.