Вчені виявили в людському організмі новий орган

Вчені виявили новий людський орган, відкриття якого, як вони сподіваються, допоможе їм краще зрозуміти поширення онкозахворьвань в організмі.

Про це повідомив дослідник-патологоанатом і автор дослідження Ніл Тейз, передає у Scientific Reports.

Вчені ідентифікували абсолютно новий людський орган і назвали його інтерстиції. Дослідники вважали, що сполучна тканина, яка оточує органи, являє собою товстий, компактний шар.

Та під час дослідження шлунково-кишкового тракту мікрокамера виявила щось нове – сполучна тканина виявилася відкритим простором, заповненим рідиною і підтримуваним “ґратами” з товстих колагенових пучків.

Ця мережа каналів присутня по всьому тілу людини і працює як м’яка еластична подушка, що захищає органи тіла від зовнішніх ударів.

Порізи тканини цього простору дозволяють рідині стікати, а підтримуюючі колагенові пучки руйнуються, як руйнується підлога будівлі, – пояснив Ніл Тейз.

Він наголосив, що інтерстицій – це не просто “простір між клітинами”, його слід класифікувати як належний орган. Це через унікальні властивості і структуру інтерстицій.

Дослідники висунули гіпотезу, що властивості інтерстицій також можуть мати і негативний характер, оскільки можуть сприяти поширенню ракових клітин по всьому тілу.

“Як тільки ракові клітини потрапляють в інтерстицій, це стає схоже на те, як ніби вони на водній гірці. У нас з’явилося нове вікно для розуміння механізму поширення пухлин”, – додав патологоанатом.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.