Росія вже не знає, як повернути окуповані території Україні

Так звані вибори в ОРДЛО, які можуть відбутися восени – елемент політичного тиску Росії на Україну. Кремль не знає, як заштовхнути окуповані території назад Україні, тому що Росії вони не потрібні.

Про це розповів співголова ГІ “Права справа” Дмитро Снєгирьов.

Києву від так званих виборів в ОРДЛО – ні холодно ні тепло. Питання, чи вони відбудуться. Кремлю насправді не потрібні ні ці вибори, ні визнання так званих документів ОРДЛО. Росія не знає, яким чином запхати ці території назад. Росії вони не потрібні, тому вони не раз наголошували на тому, що республіки не визнані, – наголошує Снєгирьов.

За його словами, ескалація напруження на Донбасі все одно буде. Росія використовуватиме для цього будь-який привід, щоб створити там штучну напругу. Але шикоромасштабного наступу не буде. На думку Дмитра Снєгирьова, світова шахівниця вже стала більш-менш зрозумілою партією. А заяви про загрозу ескалації частіше з’являтимуться напередодні президентських і парламентських виборів в Україні як елемент мобілізації електорату. І вибори в ОРДЛО теж можуть бути використані з політичною метою під час цих кампаній.

Нагадаємо, всупереч мінським угодам проросійські колаборанти заявили про проведення місцевих виборів на Донбасі восени 2018 року. Водночас президент Петро Порошенко заявив, що миротворча місія ООН має забезпечити право проведення вільних виборів на Донбасі.

Крім того, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков озвучив свій план реінтеграції окупованих територій і проведення там виборів. Зокрема, за його словами, після заходу “блакитних касок”, з нашого боку має зайти якийсь громадянин з українським прапором – українська юстиція. Він заходить до найближчої райради, Ставить там український прапор і проводить вибори до місцевих рад за українським законом. Таким чином, ми маємо можливість поставити легітимну владу, обрану за нашим законодавством.

Читайте також  Соратник Путіна пригрозив першою атакою Лондону, якщо "блокада Калінінграда" призведе до війни

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.