Франківський посадовець, якого вдруге затримали п’яним за кермом, звинувачує патрульних у катуванні

Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справ про адмінпорушення Романа Мочерняка, заступника директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА, на якого патрульні склали протоколи за п’яну їзду та злісну непокору поліцейським.

На попередньому судовому засіданні Роман Мочерняк дав пояснення. Своє вини він не визнав, стверджував, що патрульні затримали його на парковці як пішохода. Переконував суд, що за кермом автомобіля “Volkswagen Passat”, на якому втікав від патрульних, він не був і навіть не знає, чиє авто.

Сьогодні за клопотанням захисника Мочерняка суд заслухав медиків, які надавали порушнику медичну допомогу у міському відділі поліції, – лікаря Галину Стахевич та фельдшера Галину Грицак.

Нагадаємо, у ніч з 7 на 8 березня Роман Мочерняк по вулиці Незалежності в Івано-Франківську за кермом автомобіля “Volkswagen Passat” на литовських номерах порушив ПДР. На вимогу поліцейських зупинитися не реагував і заїхав на парковку біля готелю “Надія”. Надати документи копам він відмовився, як і пройти тест на “Драгері”. Після того його доставили у міський відділ поліції для встановлення особи. З відділу Мочерняк намагався втекти. Патрульні змушені були застосувати до втікача кайданки. Затриманий заявив, що йому погано, і просив викликати “швидку допомогу”. Поліцейські зняли кайданки і викликали медиків.

На нинішньому засіданні лікар Галина Стахевич підтвердила, що виклик був у поліцію вночі. У Мочерняка медики зафіксували високий тиск і підвищене серцебиття, тобто гіпертонічний криз і збудження. Медики дали йому знеболююче і сечогінне, серцевих крапель не давали, бо мав пройти експертизу на алкоголь. Лікар зазначила, що чоловік поводився неадекватно. Було це викликано емоційним напруженням чи алкогольним сп’янінням, сказати не може. Також вона зауважила, що зазвичай медики “швидкої” у такому стані хворих не госпіталізують.

Читайте також  Душогуб 9-річної дівчинки з Прикарпаття отримав довічне ув'язнення: Намагався згвалтувати і жорстоко вбив

На запитання судді, чи був затриманий у кайданках, лікар сказала, що був.

“Прийшлося просити, щоб його звільнили”, – сказала лікар.

Її колега, фельдшер Галина Грицак розповіла суду, що виконувала вказівки лікаря. Однак запевнила суд, що Роман Мочерняк був без кайданок, коли приїхала бригада медиків.

Суддя Олеся Зеленко повідомила, що на адресу суду надійшло додаткове пояснення від Мочерняка, в якому йдеться про те, що він розцінив дії працівників поліції як катування. Його захисник повідомив, що з приводу цього написав скаргу у прокуратуру. Звідти її перенаправили до Департаменту патрульної поліції в Київ для проведення службової перевірки.

До речі, Роман Мочерняк оскаржив у Яремчанський міський суд постанову патрульних за ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки). Тому Івано-Франківський міський суд продовжить розгляд протоколів про адмінпорушення після розгляду скарги Мочерняка в Яремчі.

Як з’ясував КУРС, Роман Мочерняк вже не вперше притягується до адмінвідповідальності за п’яну їзду. 29 січня минулого року суддя Івано-Франківського міського суду Олег Лазарів визнав його винним у водінні в нетверезому стані, зобов’язав сплатити 10 200 грн штрафу та позбавив порушника на рік водійських прав. Як йдеться у постанові, 9 січня 2017 року о 03-04 год. у селі Небилів Рожнятівського району Мочерняк не зупинився на вимогу поліцейських. До речі, керував порушник цим же автомобілем “Volkswagen Passat”, на якому і зараз тікав від патрульних, а в суді стверджує, що не знає, кому він належить. Тоді також Мочерняк скаржився на дії поліцейських в Департамент патрульної поліції. А коли патрульні оформляли протоколи, Мочерняк викликав медиків і був госпіталізований до Перегінської районної лікарні з гіпертонічним кризом.

Читайте також  Чоловік врятував дітей від маніяка і отримав 8 років!

Однак водійські права у порушника так і не забрали. Бо апеляційний суд закрив провадження по справі у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Зазначимо, що строки закінчилися на той момент, коли справу завершив розглядати апеляційний суд.

У судовому реєстрі ми також знайшли постанову за 2015 рік, якою Романа Мочерняка Івано-Франківський міський суд визнав винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, і оштрафував його на 340 грн. Тоді порушник визнав себе винним і пояснив, що 4 вересня 2015 року поблизу села Марківці Тисменицького району, виїжджаючи автомобілем марки ВАЗ-2103 з узбіччя на дорогу, не надав перевагу автомобілю “Ланд Ровер”, який від удару в його автомобіль перекинувся на зустрічній смузі руху.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.