Завідуючу прикарпатського дитсадка, де знайшли численні порушення, досі не звільнили

Завідуючу дитячого садка “Едельвейс”, що в селі Яблунька Богородчанського району, досі не звільнили. Ба більше, на її захист стали керівники навчальних закладів Богородчанщини, яких, імовірно, організував начальник районного управління освіти. А директор Яблунської школи навіть обізвала депутатів облради сміттям та заявила, що вони не мають права втручатися в роботу закладів освіти.

Таку реакцію керівника навчального закладу Ксенії Данилюк викликала позиція депутата облради від фракції “ВОЛЯ” партії “РУХ НОВИХ СИЛ” Марії Рудик.

Вона виступила на захист батьків, які звернулися до неї з приводу протермінованих харчів та мишей, які вони виявили в садочку “Едельвейс”.

Попри запевнення керівника районного управління освіти Івана Дрогомирецького, завідувачку “Едельвейсу” не звільнили, вона досі на роботі, наразі перебуває на лікарняному.

Марія Рудик стала ініціатором створення комісії, до складу якої увійшли спеціалісти Держпродспоживслужби. За результатами перевірки у “Едельвейсі” було виявлено порушення всіх норм харчування дошкільнят.

Уже після цього директор Яблунської школи Ксенія Данилюк на нараді директорів Богородчанського району в присутності керівника районного управління освіти, голови РДА заявила, що депутати облради не мають права втручатися в роботу закладів освіти та назвала їх сміттям і шизофреніками. А батьків, які відстоювали інтереси своїх дітей, на її думку, не треба взагалі впускати в садочок.
Відповідно до закону “Про статус депутата”, депутати зобов’язані оперативно реагувати на звернення виборців та ініціювати створення відповідних комісій. А в новому законі “Про освіту” зазначено, що освітні залади мають бути вікритими для громадськості та відкрито висвітлювати свою роботу.

Відтак до голови Івано-Франківської ОДА депутати облради Марія Рудик, Святослав Никорович та Михайло Королик направили звернення щодо кричущих порушень в Яблунському ДНЗ. Також у зверненні просили перевірити і відповідність займаній посаді начальника управління освіти Богородчанської РДА Івана Дрогомирецького. Адже він відповідно до ч. 4 ст. 35 ЗУ “Про дошкільну освіту” зобов’язаний контролювати і здійснювати нагляд за якістю харчування у закладах дошкільної освіти. Натомість голова РДА погодив та підписав заяву Дрогомирецького на відпустку, наразі він перебуває за кордоном.

Читайте також  Масове отруєння дітей у дитячому садку на Прикарпатті: шестеро у лікарні

За перешкоджання роботі депутата та маніпуляцію адмінресуросом Марія Рудик направила ряд звернень і запитів до голів Івано-Франківської облради та ОДА.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.