Або платимо, або звільняємося: Гончарук вичитав голів райрад за невиплату зарплати людям

Таке обурення висловив голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук на засіданні колегії з представниками усіх районів. Губернатор попросив звільнитися, якщо не вміють виплачувати зарплатню.


Сьогодні, 24 квітня, розпочалося засідання колегії Івано-Франківської ОДА. На колегії заслухали питання “Про стан роботи щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, використання бюджетних коштів на підприємствах, в установах і організаціях області та посилення фінансово-бюджетної дисципліни”.

На це питання доповів керівник апарату облдержадміністрації Роман Маланій.

Чиновник додав, що це питання важливе для мешканців нашої області. Каже, що станом на 1 січня 2018 року борг становить 30 мільйонів гривень. Зокрема, найбільша заборгованість у Косівському районі — 11 мільйонів гривень, а також на Тлумаччині — 5 мільйонів гривень.

Опісля виступу Маланія, Гончарук звернувся до голови Городенківської РДА. Каже, на видатки було спрямовано 6 мільйонів гривень.

Гончарук обурений, чому піднімаються тарифні ставки, а люди страждають, не маючи зарплат.

Як можна спрямовувати кошти на інші цілі, а не виплатити заробітну плату?,— звернувся Гончарук до голови РДА, і додав —До кінця травня або платимо гроші, або звільняємо місце.
Таким чином голова ОДА підняв усіх представників районів, попросив усіх виплатити гроші, або звільнити місце у травні.

Олег Гончарук попросив членів комісії проголосувати за проект рішення для уряду і Кабінету Міністрів України — рішення одноголосно підтримали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.