Трагедія в таборі “Вікторія”: Суд виніс остаточний вирок виховательці

Київський районний суд Одеси засудив до умовного терміну покарання Наталію Цокур (Янчик) – виховательку дитячого спортивно-оздоровчого комплексу “Вікторія”, в якому в 2017 році під час пожежі загинули троє дівчаток.

Зокрема, суд обрав покарання, на якому наполягав представник прокуратури: 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. Крім того, протягом двох років їй заборонено обіймати посади, пов’язані з технікою пожежної безпеки передає УНІАН.

Цокур засуджена за ч. 2 ст. 137 КК (неналежне виконання службових обов’язків, що спричинило загибель дітей).

Нагадаємо, в судових засіданнях Цокур заявляла, що стала відповідальною за техніку безпеки за наполяганням заступника директора комплексу Тетяни Ланіної. Вихователька стверджує, що з серпня 2017 року фактично не працювала у “Вікторії” і буквально напередодні пожежі мала отримати відповідні документи, що підтверджують звільнення.

Піти з посади, за словами жінки, вона вирішила у зв’язку з конфліктом, який виник між нею і Ланіною, через відмову відповідати за пожежну безпеку. Обвинувачена співпрацювала зі слідством, в суді свою вину вона визнала.

Пожежа в одеському дитячому таборі “Вікторія” спалахнула в ніч на 16 вересня. Всього в таборі на момент займання знаходилось 150 дітей. Троє з них загинули.

Згідно з даними експертизи ДСНС, причиною пожежі став забутий включеним кип’ятильник в одній з кімнат вихователів.

Директора табору Петроса Саркісяна підозрюють в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки – загибель дітей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.