“Лікування буде здійснюватися з кишень самих пацієнтів”: Експерт розповів всю правду про медреформу Супрун

Бюджету Національної служби здоров’я вистачить лише на 1, 8 мільйона українців, за іншими пацієнтами медзакладів обіцяні в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун гроші не підуть. Таку думку висловив голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко на прес-конференції.

“Грошей вистачить у Національної служби здоров’я тільки на 1 мільйон 838 тисяч пацієнтів. На всіх у нашої держави коштів не вистачить”, – зазначив експерт.

За його словами, Національна служба здоров’я буде оперувати сумою в 114 млрд грн на рік, тоді як кожен дільничний на 2000 пацієнтів повинен буде отримувати 740 тис. грн на рік.

При цьому він додав, що, як і раніше, лікування хворих у країні буде здійснюватися безпосередньо з кишень самих пацієнтів. Нагадаємо, медична реформа стала однією з найбільш масштабних корупційних схем в Українській державі за часи незалежності.

Таку думку висловив почесний голова ГО “Інститут громадського здоров’я” екс-заступник глави Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.