За що і наскільки українців можуть позбавити водійських прав?

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, позбавити прав можуть із таких причин і на різні терміни.

Зокрема:

За водіння в стані алкогольного сп’яніння позбавляють прав на рік.

Якщо ж водій був п’яним за кермом повторно, права вилучають на три роки, а за третій аналогічний випадок – на десять років.

За проїзд через закритий залізничний переїзд із пасажирами або небезпечним вантажем – до трьох років.

За повторне керування несправним транспортним засобом позбавляють прав на термін від трьох до шести місяців, за перший раз порушник тільки платить штраф.

За ігнорування вимоги поліцейських про зупинку також позбавляють прав на термін від трьох до шести місяців.

«Посвідчення водія, яке було вилучено, видається або Національною поліцією України після того, як сплачений штраф, або територіальним сервісним центром МВС після закінчення певного терміну позбавлення права керування, що вирішується в судовому порядку», – розповіли в головному сервісному центрі МВС і додали, що проходження повторного навчання в автошколі, а також складання теоретичного і практичного іспиту передбачені тільки в тому разі, якщо позбавлення прав керування транспортним засобом на певний термін було здійснено в судовому порядку. Пише Finance.

Нагадаємо, на початку квітня Кабмін змінив Порядок тимчасового вилучення водійських посвідчень, який функціонував іще з 2008 р. За порушення Правил дорожнього руху суд тепер може безповоротно позбавляти водіїв «дворічних» прав.

Тимчасові права після закінчення двох років можна обміняти на постійні (які діють 30 років) без складання іспитів і за умови, що було зроблено не більше від двох адміністративних порушень.

Якщо ж було три і більше порушень, тоді для отримання постійних прав потрібно складати іспит.

Читайте також  Субсидії по-новому: як перевірятимуть українців та що потрібно знати кожному

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.