Порошенко: Україна готова гарантувати припинення вогню на Донбасі, якщо бойовики припинять обстріли на Великдень

Президент очікує підтримки цієї ініціативи з боку західних партнерів

Ukrainian President Petro Poroshenko arrives for a National Security and Defence Council sitting in Kiev on June 16, 2014. Poroshenko said during the opening of the sitting that a ceasefire was the beginning of his peace plan for resolving the conflict in eastern Ukraine. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY (Photo credit should read SERGEI SUPINSKY/AFP/Getty Images)

Україна готова гарантувати дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, якщо бойовики припинять обстрілювати позиції українських військовослужбовців хоча б на Великдень. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив президент України Петро Порошенко.

“Цьогорічний Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху. Якщо це буде зроблено, я, зі свого боку, готовий гарантувати дотримання режиму припинення вогню з українського боку з надією, що він набуде постійного характеру, не обмеженого за часом”, – зазначив він.

При цьому Порошенко підкреслив, що очікує підтримки цієї ініціативи з боку західних партнерів.

Як повідомлялося раніше, Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні закликала сторони конфлікту на сході України терміново і повністю дотримуватися угоди щодо припинення вогню, оскільки протягом останніх тижнів ситуація з безпекою сильно погіршилася.

За словами головного монітора СММ ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана, упродовж останніх тижнів СММ зареєструвала найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню, а також переміщення багатьох видів зброї, які раніше були в місцях постійного зберігання, а зараз перебувають у користуванні на лінії зіткнення.

Джерело: http://ua.112.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:


facebook