ПАПА РИМСЬКИЙ ДОЗВОЛИВ ПРИКАРПАТСЬКОЇ ІКОНІ ВІДПУСКАТИ ГРІХИ

24165922

Відтепер щира молитва біля образу Богоматері Ласкавої Станіславської, яку прозвали “темнолиций”, і покаяння в гріхах гарантує повне прощення.

 

Напередодні світлого свята Великодня Папа Римський Франциск дарував прикарпатської іконі право повного відпущення – тобто звільнення людини не тільки від усіх гріхів, але і їх наслідків.

 

Раніше подібне прощення паломники могли отримати, відвідавши ікони в Зарваницькому духовному центрі (Тернопільщина) та в монастирі в селі Гошів (Прикарпаття)

Відповідний лист за підписом Понтифіка і його печаткою прийшло на адресу храму Святого Іоанна Хрестителя в Івано-Франківську, – розповідають прикарпатські священики. Це означає, що образ Богоматері Ласкавої Станіславської відпускає кари за гріхи, які ми повинні терпіти під час свого земного життя або після смерті. Щоб отримати повне відпущення, віруючий повинен приступити до ікони і сповідатися. Людина повинна бути повністю вільний від пристрасті до будь-якого (навіть дрібного) гріха. Прийнявши ці святі тайни, отримуємо повне відпущення“.

Правда, отримати прощення від “темнолиций” Богородиці, згідно папської привілеї, можна лише в деякі дні – 7 квітня на свято Благовіщення, 28 серпня на Успіння Діви Марії, 21 вересня в день пам’яті Різдва Богородиці і 22 грудня на свято Непорочного Зачаття Діви Марії. Крім цього, 20-23 жовтня відбудеться традиційне папське відпущення у Ікони Матері Божої Станиславівської, яке існує ще з 1777.

Однак християни з усіх куточків країни поспішають в Івано-Франківськ поклонитися образу не тільки за повним прощенням. Люди їдуть сюди, в маленьку церковцю на околиці міста, щоб попросити здоров’я, миру, спокою. І вірять, що їм воздасться. Образ дійсно творить чудеса – тільки за останні п’ять років місцеві священики нарахували понад 150 фактів чудесних зцілень.Деякі з них дивували навіть вчених-скептиків.

А адже в Івано-Франківську перебуває лише копія чудотворного образу, написаного в XVII-XVIII століттях. Оригінал під кінець Другої світової війни вивезли до Гданська (Польща). На жаль, повернути на Батьківщину ікону немає можливості.

пише kp.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: