П’яного прикарпатця затримали за наругу над могилами. ФОТО

До Надвірянського відділу поліції звернувся мешканець села Пасічна, який повідомив, що із могил на кладовищі невідомий чоловік знімає хрести.


На місці правоохоронці встановили, що 9 травня 42-річний житель району в стані алкогольного сп’яніння прийшов на місцеве кладовище, де здійснив наругу над могилами.Чоловік вирвав із могил 8 хрестів та переніс їх із кладовища на узбіччя дороги. В подальшому, зрозумівши, що його помітили перехожі, втік з місця злочину, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

За декілька годин правоохоронці затримали правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (Наруга на могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років. Проводиться досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.