На Львівщині затримано іноземця, що торгував молодими дівчатами

На пункті пропуску «Шегині» правоохоронці затримали іноземця, який вербував українок для роботи в борделях Німеччини. Молодим жінкам 39-річний громадянин однієї із європейських країн обіцяв гарні умови праці та високі заробітки – до двох тисяч євро в тиждень. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Співробітники управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управляння Головного управління Нацполіції Львівщини спільно з працівниками Державної прикордонної служби за процесуального керівництва обласної прокуратури сьогодні, 11 травня, на пункті пропуску «Шегині» затримали іноземця під час спроби переміщення через державний кордон України чотирьох молодих жінок, мешканок Східних областей віком 20-25 років.

Під час досудового розслідування кримінального провадження відкритого за ч.1 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України правоохоронці встановили, що 39-річний громадянин однієї із європейських країн 8 травня спеціально прибув до Львова для вербування українок з метою подальшої сексуальної експлуатації у борделях Німеччини. Молодим жінкам, які потрапили у важкі життєві обставини, іноземець обіцяв гарні умови праці та високі заробітки – до двох тисяч євро в тиждень.

Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події, триває досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.