Дітей отруїли спеціально? Озвучено нову версію НП у Черкасах

Масове отруєння дітей в школі №8 в Черкасах могло бути невипадковим. 
Таку версію не виключає Служба безпеки України, заявив її глава Василь Грицак під час свого візиту в Черкаси 12 травня, пише Радіо Свобода.

“Ми не розслідуємо цей інцидент, але в рамках тієї допомоги, яку ми надаємо поліції, можу сказати, що, звичайно, таку версію ми не виключаємо – умисних дій невстановлених осіб, які вчинили цей злочин”, – сказав Грицак.

Нагадаємо, 8 травня на території з школи № 8 в Черкасах під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття і почали втрачати свідомість учні школи. Всього на лінійці були присутні 424 учні, більше 50 з них госпіталізували. Попередня версія інциденту – отруєння невідомою речовиною.

Нагадаємо, що ряд лабораторних аналізів проб води, повітря та грунту, зроблених після масового отруєння в школі в Черкасах, не показали відхилень від норми.

При цьому позапланові перевірки школи і приватного підприємства, яке постачає питну воду у навчальний заклад, показали окремі порушення вимог законодавства у сфері безпеки та показників якості харчових продуктів і санітарного законодавства, передає Госпродпотребслужба.

За пропозицією Держпроспоживслужби області рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради робота школи була тимчасово припинена до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.