Лотерея Green Card: коли перевіряти результати і чи буде вона скасована?

Люди, які мріють про переїзд в США, вкрай стурбовані долею лотереї Грін-карт. Адже підсумкове рішення щодо подальших розіграшів вже досить тривалий час знаходиться в підвішеному стані, так як президент США Дональд Трампа неодноразово висловлював свою категоричне думку щодо доцільності проведення лотереї.

«Якщо ви подивитеся на лотерейну систему і на тих людей, які приїжджають в нашу країну з цієї лотереї… Ви знаєте, країни не віддають своїх кращих, обраних», – заявив Трамп в інтерв’ю телеканалу FoхNews.

Але пропозиція про скасування візової лотереї була відхилена Сенатом. Тому можна з упевненістю сказати, що розіграшу грін-карт бути. Крім того, не буде внесено жодних змін в процес проведення лотереї, переможці, як і раніше, будуть визначені шляхом комп’ютерного відбору.

Як раніше повідомив Держдепартамент США, до 30 вересня 2018 року можна буде перевірити статус заявок на DV-2018. Щоб перевірити статус своєї заяви, необхідно зайти на офіційний сайт лотереї і ввести свої персональні дані: номер учасника, ім’я, прізвище і дату народження.

Раніше визначення переможців починалося другого травня, але в цей раз перевірити свій статус учасники DV-2019 зможуть з 15 травня 2018 року починаючи з 19:00 за київським часом.  На офіційному сайті візової лотереї вже є вся необхідна інформація і відповіді на питання, які можуть виникнути у заявників через зміну термінів визначення переможців.

Дуже важливий момент, що результати можна дивитися тільки на офіційному сайті www.dvlottery.state.gov. Дуже часто шахраї роблять фішингові (підроблені) сайти, надсилають листи і здійснюють інші маніпуляції, пов’язані з результатами лотереї.

Яка подальша доля лотереї Грін-карт?

Думки Конгресу з приводу повного скасування візової лотереї розділилися, причому, позиції обох «таборів» дуже категоричні. Дональд Трамп навіть готовий був піти на угоду з демократами – легалізувати «мрійників» в обмін на скасування лотереї та фінансування мексиканської стіни.

Читайте також  Чолoвік, який 14 pазів вигpавав у лотерею, pозкрив свій секpет

Імміграційний адвокат Global Practice Наталія Полухтін говорить про те, що, швидше за все, повного скасування візової лотереї не відбудеться через недостачу голосів, які підтримують запропонований законопроект.

«У республіканців в Сенаті зараз 52 місця. Просто для того, щоб зрушити проект далі, потрібно ще вісім голосів демократів (навіть якщо припустити, що всі республіканці проект підтримають, що малоймовірно). Тобто, шансів на те, що скасування лотереї відбудеться найближчим часом як прямий наслідок запропонованого законопроекту, вкрай мало. Взагалі, здається, що вся метушня навколо цього проекту – більше спроба протестувати громадську думку, ніж реальні спроби щось змінити».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.