Закінчити школу зможуть не всі: В Україні проводитимуть конкурс на вступ до 10 класу. Що відомо про скандальне нововведення

Відповідно до законопроекту про повну загальну середню освіту, в 10 і 11 класи можна буде вступати тільки за конкурсом.

Таку думку висловив політолог Руслан Бортник.

Відповідно до законопроекту про повну загальну середню освіту, в 10 і 11 класи можна буде надходити тільки за конкурсом, тобто, бар’єр хабарництвом буде зміщений з молодших класів на старші класи, зазначив Р. Бортник.

«Треба ще одне ЗНО запускати, щоб зробити корупційні ризики мінімальними», – вважає політолог.

Законопроектом «Про повну загальну середню освіту» забороняються школи з навчанням на мовах нацменшин, а вирішуються тільки класи, зазначив Р. Бортник.

Відносно створення приватних шкіл з навчанням рідною мовою для національних меншин та плати за навчання в них, політолог підкреслив, що людина, яка платить податки в Україні, не повинна ще доплачувати за навчання.

Він додав, що, наприклад, в Фінляндії і Франції приватні школи отримують дотації від держави, щоб вони могли реалізовувати свою функцію.

Політолог відзначив прогрес щодо законопроекту «Про повну загальну середню освіту» в тому, що в молодші класи будуть брати дітей без конкурсу.

«Це прогрес, тому що брали хабарі повсюдно. А ось в 10 і 11 клас можна буде вступати тільки за конкурсом. Бар’єр хабарництвом буде зміщений на старші класи. Треба ще одне ЗНО запускати, щоб зробити корупційні ризики мінімальними », – підсумував політолог.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.