Незаконний шлагбаум Гавриляка таки приберуть

Парковка, яку організували представники правлячої у Франківську партії “Свобода” в центрі міста, шляхом незаконного перекриття центральної частини в’їзним та виїзним шлагбаумом, перестане працювати. Принаймні, на деякий час.

Про це кореспонденту Фіртки стало відомо із власних джерел.

23 квітня підприємець Микола Гавриляк подав в Управління транспорту і зв’язку лист про розірвання договору. Мотивація – невигідно працювати.

Як йдеться в листі, через те, що “в’їзна та виїзна стійки встановлені з порушенням Правил паркування та за відсутності погодження із патрульною поліцією, що підтверджено рішенням суду від 28 листопада 2017 року, підприємницька діяльність стала нерентабельною”.

Як прокоментував начальник управління транспорту Олег Ганчак, підприємець справно сплачував всі інвестиційні зобов’язання. Проте, через вступ в силу нових правил паркування, робота за старим договором не могла бути продовжена.

За словами юриста Ігоря Фріса, є велика ймовірність того, що підприємець свої фінансові зобов’язання перед містом так і не погасив, а йде тільки через те, що програв суд.

“Це сума десь близько мільйона, яку він мав компенсувати місту за встановлення свого шлагбаума”, – каже Ігор Фріс. – Кілька років тому на сесії йому дали відтермінування із погашенням. Чи він заплатив, чи ні, – потрібно дивитись документи. Буде дуже цікаво.”

Ігор Фріс зауважив, що підприємець Гавриляк обмежував доступ до майна за допомогою свого КПП, згідно із постановою Кабінету Міністрів України 1342, яка роз’яснює правила паркування транспортних засобів та облаштування парковки.

“В першій паркувальній зоні розташовані, як об’єкти комерційного призначення, так і житлові приміщення, – говорить юрист. – Відповідно, доступ до них мають мати всі категорії населення. А з цим були проблеми”.

Як ми писали, незаконність парковки встановлено преюдиційним рішенням Господарського суду Івано-Франківськоі області, яке підтверджено рішенням Вищого господарського суду України. Відповідно до цього рішення Миколу Гавриляка зобов’язали усунути перешкоди в користуванні майном та землею одному з місцевих підприємців.

“На жаль, демонтаж цих незаконних шлагбаумів та остаточна ліквідація незаконного бізнесу не вирішена ні цими рішеннями, ні листом Гавриляка”, – каже Ігор Фріс.

Наразі в провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебувають чотири позови підприємців, яким неправомірними діями було завдано шкоду.

“Чи не це стало причиною того, що підприємець завершує свою діяльність”, – зауважує Ігор Фріс.

Незабаром проведуть новий конкурс на нового оператора першої паркувальної зони.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.