“Нагородив відзнаками двох любителів «руского міра»”: Львівський депутат просить СБУ перевірити Садового

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрій Карбовник звернувся до СБУ з проханням перевірити, чому Андрій Садовий нагородив відзнаками двох любителів «руского міра».

Про це він заявив сьогодні, 17 травня, під час сесії.

«5 травня 2018 року Львівський міський голова під час урочистих заходів до 762-річчя міста Львова вручив офіційну нагороду Бобришову Анатолію Микитовичу «як людині, яка своєю працею та активною громадянською позицією довела відданість Україні». Слід відзначити, що Анатолій Бобришов є головою Конгресу російських громад західних областей України і про нього відомо, як про головного фінансиста діяльності Російського культурного центру у Львові – зокрема, йдеться про те, що саме він фінансував видання газети «Русский вестник» з виразно антиукраїнськими поглядами, де серед іншого публікувалися статті з вимогами реабілітації Сталіна. Є також публічні відомості про те, що ця особа фінансувала будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП на території колишнього львівського заводу «Кінескоп» та загалом фінансово підтримувала діяльність цієї конфесії на території міста», – сказав Андрій Карбовник.

Депутат нагадав, що Бобришов неодноразово заявляв про «єдиний народ» і «одну сім’ю», до якої мають входити українці, росіяни і білоруси.

«Варто також зауважити і той факт, що на формальній підставі нагородження А. Бобришова – зверненні Ради директорів промислових підприємств Сихівського району відсутня відмітка про реєстрацію такого звернення у системі документообігу Львівської міської ради, а отже, є усі підстави зробити висновок, що таке звернення не надходило до Львівської міської ради, а таку формальну підставу було сфабриковано вже після того, як відомості про нагородження А. Бобришова офіційною відзнакою міста набули суспільного резонансу. Також, у 2017 році відбулось нагородження офіційною відзнакою міського голови громадянина Володимира Кравченка, колишнього директора СЗШ № 45. За наявною інформацією ця особа була у 1990-1996 році головою асоціації «Русская школа», у 1996-1998 – головою асоціації «Русскій дом», у 1998-2002 році – головою товариства імені Пушкіна, з 2013-го почесним президентом ГО «Русскіє Львова». Також цей чоловік брав участь у виборчих кампаніях від відверто українофобської партії «Русскій блок», – сказав Андрій Карбовник.

Читайте також  У центрі Львова серед білого дня прикарпатець порізав ножем перехожого

Львівський депутат звернувся до СБУ з проханням вжити заходів для детальної перевірки усіх обставин нагородження Бобришова під час урочистих заходів до 762-річчя міста Львова 5 травня 2018 року та Кравченка у 2017-ому році.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.