Суд виніс вирок незрячому, який задушив 24-річну дівчину на Львівщині

24-річного незрячого мешканця села Верхутка Яворівського району Юрія Лозинського, який у липні минулого року вбив дівчину-однолітку з Тернопільщини, що приїхала до нього у гості, засудили до 8 років ув’язнення.
Про це йде мова в оприлюдненому 17 травня вироку Городоцького районного суду.

Вбивство трапилось 19 липня 2017 року. Як з’ясувала поліція, хлопець познайомився з 24-річною дівчиною по телефону, після чого запросив її до себе в село Верхутка. Після того, як дівчина приїхала до нього у гості, вони кілька годин поспілкувались, а потім вирушили на відпочинок до місцевого озера.

«Там між ними відбулась інтимна близькість, після якої між ними виник конфлікт, та він, поваливши потерпілу на землю, душив її 15-20 хв., а переконавшись, що вона мертва, перестав душити та пішов додому за лопатою», – йдеться у судовому вироку. Повернувшись з лопатою, чоловік закопав тіло у лісі неподалік дороги.

Згодом батько дівчини, помітивши її тривалу відсутність вдома, подав у поліцію заяву про її зникнення. Дівчину оголосили у розшук, а 30 серпня вбивця сам прийшов у поліцію і зізнався у скоєному. За його словами, причиною вбивства стало те, що дівчина, у якої була вада хребта, стала насміхатися над ним після інтимної близькості.

Через тиждень після затримання чоловіка «Нова тернопільська газета» оприлюднила подробиці цього вбивства, якому передувала дивна історія. За даними місцевих журналістів, дві сестри, обоє з вадами хребта, познайомились по телефону з мешканцем Закарпаття з ДЦП. Коли вони приїхали до нього в гості, виявилось що закарпатець не чекав їх удвох і через три дні відправив одну з сестер, Наталю, у гості до свого приятеля на Львівщину – 24-річного незрячого Юрія Лозинського. Їхня зустріч закінчилася вбивством.

Читайте також  Компанія Nike подала в суд на фірму з Івано-Франківська

Іншу сестру, Тетяну, яка залишалась з закарпатцем, поліція визволила лише 31 серпня, після того як Лозинський зізнався у вбивстві і розповів, як познайомився зі своєю жертвою. З’ясувалося, що закарпатець з ДЦП утримував її в себе вдома насильно, забравши у неї телефон і пенсійну банківську картку.

У матеріалі «Нової тернопільської газети» також розповідається, що розкрити вбивство допомогла слідчим вчителька, що мешкає поруч з будинком родини вбитої дівчини. Вона через спільних знайомих знайшла номер телефону Сергія із Закарпаття, в якого згодом отримала номер Юрія Лозинського. За словами вчительки, вона кілька разів говорила з Лозинським, просила його допомогти їй розкрити злочин та розповідала про хід слідства. Після однієї з розмов із вчителькою, Юрій Лозинський пішов у відділ поліції і зізнався, що саме він вбив дівчину.

Під час судового засідання 8 травня батько вбитої дівчини заявив, що не має до обвинувачуваного претензій, однак просить покарати його суворо.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, Юрій Лозинський не страждає психічними захворюваннями і під час скоєння вбивства не перебував у стані афекту.

Відтак колегія суддів Городоцького районного суду визнала чоловіка винним і засудила його на 8 років ув’язнення. Термін відбування покарання, згідно вироку суду, рахується з дня затримання чоловіка – 30 серпня 2017 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.