Семенченко розповів про здачу Криму Порошенком та Турчиновим і батька, що підтримує «руский мир»

У 2014 році Володимир Путін дав можливість Петру Порошенку та Олександру Турчинову владарювати Україною, здавши Крим та отримуючи від цього надприбутки.

Про це в ефірі проекту «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Семен Семенченко.

«Влада крадіїв тримається на брехні та подвійних стандартах. У 2014 році Петру Порошенку і Олександру Турчинову Путін дав можливість владарювати тут, здавши Крим і отримуючи від цього надприбутки. Я народився в Севастополі, але останні 10 років жив в Донецьку. У Севастополі у мене жили батьки, тому я бачив, як здавався Крим», – розповідає нардеп.

Він переконаний, що в час, коли в 2014-му до Криму вторглись російські військові, була можливість озброїти населення, а були навіть і українські військові.

«Коли я піднімався у студію, зустрів командира одного з батальйонів ЗСУ, які здали це все. І ми були в Донецьку в березні 2014-го, коли в місті вже з’являлись перші сепаратисти, але ще всюди висіли українські прапори, ходила міліція, яка була повністю під контролем Ахметова – партнера Петра Порошенка, з яким вони зараз грабують народ.

В усіх них були українські герби на формі, наші прапори, але всі бачили, як здавали Крим, і чули, що там відбувається. Тоді ми сказали: тут цього не буде. При повній бездіяльності міліції, СБУ та прокуратури завозились «туристи» з Росії, які били українських мітингувальників», – заявив Семен Семенченко.

За його словами, росіяни постійно наводили страх і жах на українських громадян, але «жоден з цих мерзотників досі не покараний».

«Не покарані ні ті, хто здавав Донбас, ні ті, хто здавав Крим. Сьогодні, до речі, день, коли рівно чотири роки тому був перший бій батальйону «Донбас» проти зрадників з батальйону «Схід». І з того боку був нагороджений Петром Порошенком орденом такий собі Голубан, який був командиром однієї з рот батальйону», – каже народний депутат.

Він розповів, що Юрій Голубан не просто «десь засвітився», а який воював під прапором «ДНР» з автоматом, а Петро Порошенко нагородив його, а потім його і зовсім завели в Раду, щоб той розповів казки, як їх «побили на блокаді».

«Я казав, що ми не дамо здати Донбас, як це було з Кримом. І коли ще всюди висіли українські прапори, український начальник поліції відкрив двері в облраду і запустив туди натовп сепаратистів. І коли деякі сиділи в кущах, щоб потім створити героїчну біографію, я там знаходився, аби спостерігати, писати в Київ. А потім, коли я зрозумів, що українська, а насправді олігархічна, влада кинула Донбас, створив добровольчий батальйон», – розповідає парламентар.

Окрім цього він розповів про причини зміни свого справжнього прізвища.

«Петро Порошенко в 2004-му був керівником РНБО, а Луценко – міністром внутрішніх справ. До їх відома в Криму про Україну тоді ніхто особливо не думав. А росіяни поводились там, як хотіли. Так ось, коли я замість тих людей, за яких ми протягом 15-20 років платили податки, щоб вони могли вчитись у військових училищах, все покидали, став захищати Батьківщину, моя сім’я залишалась в Донецьку», – каже народний обранець.

Саме тому, пояснює Семенченко, він одягнув балаклаву, взяв собі псевдонім, щоб захистити сім’ю.

«А сьогодні, пробачте, мій батько досі живе в Севастополі і досі вважає, що «рускій мір» – це добре. Йому 70 років і зомбо-ящик б’є по голові. Сім’я наша розділилась, а хто в цьому винен? Двадцять років ми вважали, що у нас є армія, а звичайні люди згодом були змушені іти і захищати країну», – наголосив нардеп.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: