Українців примусять повернути витрачені субсидії: Неприємна новина від Кабміну

В український бюджет почали надходити невикористані субсидії.

У той же час в урядовій постанові перераховані випадки, коли доведеться повернути навіть витрачену субсидію. Це стосується сімей, які приховали реальні доходи, передає Корупція.Інфо

Перерахунок заощаджених субсидій буде відбуватися автоматично. Власні кошти за комунальні знижки повинні повернути ті, хто обдурив органи соцзахисту. Згідно з чинною постановою, повертати гроші доведеться, якщо помилився в декларації про доходи як мінімум на 170 грн, якщо соціальний інспектор під час обстеження матеріально-побутових умов життя знайшов порушення.

Українці з субсидією платять за комунальні послуги фіксований відсоток від власного доходу. Невикористану субсидію можуть перенести на наступний місяць, за підсумками сезону – списати. Ця система не стимулює економити. Наприклад, у Кіровоградській області споживачі з субсидіями спалили газу в два рази більше, ніж без них.

Кабмін в цьому році вперше прийняв рішення про врахування при призначенні знижки майнового стану. Без субсидії залишаться ті, хто володіє новим автомобілем або живе у великому будинку/квартирі. Наступним кроком буде значне скорочення нормативів.

Раніше повідомлялося, що новий закон про комуналку пустить українців по світу. Таку думку висловив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, коментуючи вступ в силу з 10 червня цього року закону України «Про житлово-комунальні послуги», який буде посилювати відповідальність за наявність боргів по «комуналці».

«Все набагато складніше і сумніше. Головна проблема полягає в тому, що монополіст прописаний як такий, який завжди правий, а споживач – не правий. І йому ніде захистити свої інтереси щодо тарифів або їх якості. Але це окрема велика тема. А оскільки законопроект поки не готовий, його прийняття будуть відтягувати. Те, що за борги буде зніматися субсидія – так це ж не норма законопроекту. Відповідну норму «спустили» з Кабміну», – зазначив він.

Читайте також  Бізнес-імперія УПЦ МП: звідки у божих людей беруться гроші на розкішні маєтки та автівки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.