Прикарпатський правоохоронець скасував через суд догану

Івано-Франківський окружний адміністративний суд розглянув справу про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани прикарпатському правоохоронцю.

1439201655-879

Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

В ході судового засідання встановлено, що у березні 2015 року в УМВС Івано-Франківської області надійшло звернення керівника Косівського міськради щодо неправомірних дій слідчого Коломийського відділення міліції.

 

Зокрема, керівництво звинуватило лейтенанта міліціонера в розголошенні службового наказу про відрядження працівників МВС в зону АТО. Копію наказу обвинувачений надав чиновникам для того, щоб підтвердити свою участь у АТО і отримати, таким чином, земельну ділянку на території Косівського міськради. В результаті керівництвом відділення МВС було прийнято рішення винести міліціонеру догану.

 

Позивач в судовому засіданні вказав, що до заяви, поданої до Косівської міської ради, про виділення йому земельної ділянки, як учаснику АТО, ним не долучався наказ, який містить гриф обмеження – для службового користування. Тому вважає, що йому протиправно оголошено догану.

 

Провівши розслідування, суд з’ясував, що в Косівську міськраду міліціонер надав копію свідоцтва про відрядження в зону АТО, копії ж нібито розголошеного наказу сторона звинувачення надати суду не змогла.

 

Підсумовуючи наведене, суд прийшов до висновку про відсутність підстав у відповідача для застосування дисциплінарного стягнення до позивача, так як не встановлено факту вчинення ним дисциплінарного проступку.

 

У зв’язку з цим, суд визнав протиправним та скасував наказ Управління Міністерства внутрішніх справ України в Івано-Франківській області за №582 від 08.05.2015 “Про порушення службової дисципліни працівниками Коломийського МВ та покарання винних” в частині оголошення догани прикарпатському міліціонеру.

пишуть http://paralleli.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: