У міському суді слухається справа про розбещення 3-річної дівчинки. Мати дитини боїться почути несправедливий вирок

29 травня, у міському суді Івано-Франківська подовжили розглядати справу по розбещенню малолітньої франківки. Мати і бабуся дівчинки переконані: неповнолітній підозрюваний вже вдруге зможе уникнути покарання.
Оскільки судове засідання розглядають в закритому порядку, кореспондент “МІСТО” не був присутнім у залі суду, проте після засідання мати і бабуся дитини забажали поспілкуватися з журналістами, адже переконані, що неповнолітнього хлопця прикривають і намагаються пом’якшити йому покарання. До слова, наразі йому змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Попередньо він вніс заставу у розмірі 80 тисяч гривень.

Резонансний злочин трапився восени минулого року. В туалеті одного з популярних ресторанів на стометрівці підліток начебто розбестив 3-річну дівчинку, свідком усього став її 5-річний братик.

Як розповідає бабуся дівчинки, цей юнак є вівтарником в одному з храмів міста і заочно навчається в місцевому коледжі. Розповідає, що того дня з дітьми (3-річною дівчинкою і її 5-річним братиком) пішли до храму. Каже, юнак наздогнав їх на зупинці і зайшов за ними у громадський транспорт.

З храму до центру зі мною поверталася ще одна прихожанка, яка, як виявилось згодом, знала цього молодика. Коли ми вийшли з автобуса, то він наздогнав нас і почав з нею розмову. Говорили про пусте. Таким чином він зав’язався за нами. Посеред стометрівки маленька захотіла в туалет, я не знала, де тут громадські вбиральні. Доки намагалася когось розпитати, то він взяв дітей за руку і сказав: знає, де можна сходити в туалет неподалік у кафе. Це трапилося вмить, я не встигла зрозуміти, куди саме вони пішли. Проте на серці стало одразу неспокійно. Дітей не було близько 20 хвилин, я за це стала переживати ще більше. Почала допитуватися знайому, куди вони пішли, проте та теж не бачила. Коли діти повернулися, мені нічого не розповіли, лише по вигляду Олічки стало зрозуміло, що щось трапилося. Ми пішли по справах і хлопець від нас відділився, після того дитина почала заливатися в сльозах і розповіла, що він робив їй боляче в інтимній частині тіла. Вдома на трусиках Олічки я побачила кров, – розповідає бабуся дівчинки Лариса.
Жінка розповіла про подію вдома матері дитини, яка ввечері повернулася з роботи. Наступного дня пішли до поліклініки на огляд лікаря. Бабуся пояснює, що до поліції одразу не заявила, адже не знала всієї процедури. Слідчих до поліклініки викликали лікарі. Дитину направили на судово-медичну експертизу.

Читайте також  Смертельна ДТП на Волині: вантажівка на друзки розтрощила легковик(фото)

В поліції ми давали свідчення до ночі. Дав їх і братик Олічки, який то все бачив. Він розповів, що цей збоченець закрився з дитиною в туалеті, після чого вона почала плакати і благати відпустити її до бабусі. Між дверима була щілина і хлопчик міг спостерігати всю ту жахливу картину. Після того, як цей злочинець вивів дитину з кабінки, він пригрозив моєму внукові ножем і сказав, якщо той скаже хоч слово, йому буде погано, – продовжує розповідь бабуся скривдженої дівчинки.
Пані Лариса переконує, що справу хочуть спустити на гальма і обрати йому якомога легшу міру покарання, адже вважає, що в нього є впливові родичі. Каже, у суд її не викликають в якості свідка, не викликають і її знайому прихожанку, яка поверталася з ними з храму того дня. Не знає, чи взяв до уваги суд і відео з камер спостереження, які були в туалеті закладу. Каже, у справі немає згадок про трусики з кров’ю дитини, які забрали на експертизу.

У суді він узагалі вже тепер каже, що не вчиняв над моєю донькою наругу, а перше зізнання з нього вибили правоохоронці. Каже, що лише допоміг дівчинці сходити в туалет і зробити гігієнічні процедури опісля, – розповідає мати скривдженої дитини Ірина.
І зачитує судово-медичний висновок, в якому вказано, що над дитиною таки було здійснено наругу, проте не зґвалтовано.

Резонанс справі додає ще той факт, що неповнолітній хлопець, який підозрюється у розбещенні дівчинки, влітку минулого року фігурував у схожій історії. Тоді було повідомлення про зґвалтування в приміщенні міського басейну 11-річного хлопчика. Проте, до суду ця справа не дійшла, адже батьки так званого потерпілого не подали заяви до поліції, ймовірно, вирішивши замовчати ситуацію і уникнути осуду.

Читайте також  За крадіжку мотоцикла на Прикарпатті мешканця Києва засудили до семи років позбавлення волі

Мати 3-річної Олечки також перебуває на контролі соціальних служб і ювенальної превенції, як неблагополучна. У жінки є четверо дітей, найстаршому хлопчику 11 років. Батько дітей проживає на Вінничині і начебто дітьми не опікується.

Як розповідає начальник ювенальної превенції в області Алла Бойчук, в жінки вилучали дітей через неблагополучні умови проживання. Востаннє їх повернули, адже батько жінки винайняв житло для них.

Щодо підозрюваного у справі коментує, що він знаходиться на обліку в ювенальній превенції і щотижня з’являється для перевірки, з ним також працює психолог.

Сама ж Ірина вважає, що соцслужби її цькують і несправедливо вилучають дітей. Каже, неодноразово просила владу надати їм помешкання для нормального проживання. Наразі не працює, а лише час від часу ходить на підробітки.

Бабуся дівчинки спочатку начебто каже про те, що вони хочуть справедливого морального відшкодування, потім все ж повідомляє, що збоченець повинен понести покарання у вигляді позбавлення волі. Нарікає, що їхній безкоштовний правозахисник не вислуховує їхніх свідчень і узагалі не дуже зацікавлений у цій справі. Мати дівчинки Ірина побоюється, що хлопця визнають неосудним.

Справу продовжать слухати в липні. Наразі підозрюваний знаходиться під відповідальністю свого опікуна бабусі, дівчинка перебуває з матір’ю, яку періодично контролюють ювенальні працівники.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.