Отримав 350 тисяч гривень “відкату”: Поліція затримала чиновника Укрзалізниці на хабарі

Один з керівників вокзальної станції Харків-Пасажирський за допомогою спільника вимагав “відкат” за оплату за договором з підрядником.


Київська прокуратура спільно з СБУ викрили чиновника Укрзалізниці на отриманні 350 тисяч гривень “відкату”. Про це в п’ятницю, 1 червня, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

“Київської місцевою прокуратурою №7 спільно з співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України і Департаментом безпеки ВАТ Українська залізниця затримали на одержанні неправомірної вигоди одного з керівників вокзальної станції Харків-Пасажирський філії Пасажирська компанія Публічного акціонерного товариства Українська залізниця і посередника “, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чиновник Укрзалізниці, залучаючи спільника, вимагав від засновника суб’єкту господарювання майже 350 тисяч гривень неправомірної вигоди за вирішення питання про перерахування грошових коштів по вже укладеним договором з прибирання приміщень та прилеглої території харківського вокзалу.

Оперативники спецслужби під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури затримали зловмисників під час контролю за вчиненням злочину в приміщенні вокзальної станції Харків-Пасажирський після передачі всієї суми неправомірної вигоди.

В даний час вирішується питання про повідомленні затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Раніше сообщаалось, що в Запоріжжі поліція затримала одного з директорів ПрАТ Запорізький електровозоремонтний завод (ЗЕРЗ), що входить в структуру Укрзалізниці, під час отримання від постачальників 17 тисяч гривень “відкоту”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.