Необережний злочин: в Івано-Франківську суд ухвалив рішення у справі підозрюваного у вбивстві велосипедиста

У понеділок, 4 червня, в Апеляційному суді Івано-Франківська відбулося засідання у справі Артура Герасиміва.
Нагадаємо, що в ніч на 25 травня в Івано-Франківську юнак збив велосипедиста і втік з місця події. З важким діагнозом “політравма” потерпілого було доставлено в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню. Раніше повідомляли, що чоловік потребує переливання крові, резус фактор – неважливий. Здати кров для потерпілого прийшло понад 50 людей. Згодом виявилося, що чоловік потребував четвертої групи крові, але, на жаль, не встигли: стан чоловіка погіршився, він помер.

У той час патрульна поліція розшукала автівку водія-втікача, яку він залишив в одному із спальних районів міста, а зображення цього ж автомобіля знайшли на дошці оголошень.

У подальшому в ході слідчих дій поліцейські встановили й водія, який керував транспортним засобом. Ним виявився 20-річний житель смт. Рожнятів. Варто зазначити, що хлопець сам прийшов до поліції та зізнався у скоєному. Вже 26 травня Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу хлопцю, якого підозрюють у вчинені злочинів передбачених ст.1 ст.135 та ч.2 ст. 286 ККУ (Залишення потерпілого у небезпеці та вчинені ДТП зі смертельним наслідком). Також стали відомі деякі деталі ДТП: велосипедист їхав по проїжджій частині у невстановленому місці та без світловідбиваючих елементів на транспорті. Водій автомобіля виїхав на ліву смугу, щоб здійснити випередження, та не помітив велосипедиста, саме тому удар припав на ліву сторону авто. Варто додати, що підозрюваний не був у стані алкогольного сп’яніння. Хлопець подав на оскарження рішення міського суду щодо обрання йому міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Апеляцію розгадає колегія суддів Васильєв, Кукурудз, Повзло. На засідання 4 червня з’явилися обвинувачуваний Артур Герасимів, його захисник Сергій Любчик, прокурор, а також рідні та друзі обох сторін. Адвокат Любчик продав клопотання щодо додання довідки про дохід сім‘ї, щоб визначити розмір застави. Варто зазначити, що мати обвинувачувного є приватним підприємцем. Суд порадившись на місці ухвалив задовільнити клопотання. Адвокат, запевняє що судді міського суду першої інстанції безпідставно визначили міру запобіжного заходу. Сума застави – 34 тисячі гривань.

Читайте також  Душогуб 9-річної дівчинки з Прикарпаття отримав довічне ув'язнення: Намагався згвалтувати і жорстоко вбив

«Це є необережний злочин. Я вважаю, що слідчий суддя неналежним чином відповідно до норм закону при обранні запобіжного заходу”, – додає адвокат.

«Я розумію, що сталася прикра ситуація. Я не хотів цього. Хочу вибачитися перед родичами померлого. Була дуже велика паніка та страх. Я не хотів цього. Я визнаю вину у повному обсязі свою вину щодо двох статтей. Я сам прийшов до поліції, бо розумію, що мене це не обмине», – каже обвинувачуваний Герасимів.

Прокурор зазначив, що є щире зізнання підозрюваного, та він переконаний, що це не є власною ініціативою.

«Я думаю, що він сам до цього не дійшов, йому допомогли старші – батьки», – каже прокурор.

Він вважає, що треба залишити без задоволення апеляційну скаргу від адвоката Любчика, а рішення міського суду залишити в силі. Прокурор переконаний, що підозрюваний може впливати на потерпілих. Аргументує це тим, що Герасимів знає їх місце розташування. Натомість, нічим іншим це не підтвердив.

На засіданні була присутня й потерпіла Надія Гуменяк – сестра померлого Анатолія. Під час засідання адвоката зазначив, що підозрюваний, крім того що навчався на 3 курсі ІФНТУНГ, сам заробляв на своє життя, працюючи офіціантом у одному із кав’ярень міста. Також він додав, що обвинувачуваний Герасимів готовий співпрацювати з слідством і ухилятися підстав нема. Суд перейшов до дебатів. Адвокат зазначає, що у Артура Герасиміва позитивна характеристика, а також звернув увагу на те, що прокурор не може повністью аргументувати, чому варто залишити в силі рішення міського суду.

«Визнаю повністю всю свою вину. Хочу вибачитися перед сестрою Анатолія. Я не хотів, щоб так сталося. Я дуже перелякався і не знав що робити. Я не хотів», – говорить обвинувачувний.

Читайте також  Суд поновив на посаді скандальну прикарпатську ексчиновницю та зобов’язав компенсувати їй 200 тисяч гривень

«Нехай суд виносить рішення. Він залишив його без допомоги. Поїхав. Можливо тоді його можна було його врятувати, якби не чекав швидку, а сам на своїй машині відвіз у лікарню», – каже потерпіла.

Суд відправився до нарадчої кімнати. А опісля ухвалив – скаргу захисника Любчика залишити без задоволення. Таким чином, обвинувачувного Артура Герасиміва продовжать тримати під вартою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.