Суд у справі патрульного Гончарука: свідок каже, що після інциденту йому двічі погрожували

Сьогодні, 5 червня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи щодо командира роти патрульної поліції Леоніда Гончарука.

Як відомо, командира роти УПП Леоніда Гончарука звинувачують у зловживанні службовим становищем та перевищені службових повноважень. Він нібито під час затримання зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому. Суд вже допитав потерпілого Ільницького.

Сьогодні 5 червня, до зали суду з’явився сам обвинувачений Леонід Гончарук, його захисник, прокурор та один із адвокатів потерпілого Ільницького.

Суд приступив до допиту свідків сторони потерпілого: військовослужбовець Ігор Рудковський свідок події запевнив, що не має жодного відношення ні до Гончарука, ні до Ільницького.

“Я йшов 18 червня близко о 22.05 з товаришем від “Сільпо”. Побачав, як за авто їхав “Пріус” патрульних. За керма “Шкоди” вийшла жінка. Патрульна сказала жінці, щоб вона не їхала, а їхав чоловік. Патрульні викликали підмогу, приїхав Гончарук і Міхалець, які почали давати команду. Старшого чоловіка троє чи четверо патрульних почали грузити в машину, копали по ногах. Чоловік почав корчати, що ви ламаєте мені пальці і забрали в невідомому напрямку. Потім ще забрали власника авто. Це все тривало десь біля трьох годин, авто ніхто не віддавав. І все це закінчилося десь в 01.15″, – розповів свідок.

“Працівники патрульної не хотіли нас слухати, що за кермом була жінка, а не Ільницький. Також вони виривали сумку у старшої жінки. Ільницького за вказівкою Гончарука почали грузити у “Пріус” і коли вони його запихали в машину, то зламали йому палець. Пару чоловік заламували йому руки, хоч він сам казав, що сідає і коли Гончарук йому заламав дві руки тоді і зламав”, – додав свідок.

Читайте також  Працівників івано-франківського спиртзаводу, яких поновили через суд, не пустили на роботу (відео)

Свідок стверджує, що Ільницький не кричав, не лаявся, поводився нормально і запаху алкоголю від нього чути не було. Він також стверджує, що 23 липня до нього приїхали працівники поліції вдарили його у грудну клітку і написали хуліганку. І таке з ним відбувалося декілька разів.

За словами свідка, він не впевнений, що це відбувається з ним через його свідчення проте й не відкидає такого варіанту. Свідок стверджує, що заламував руки Гончарук і саме він запихав потерпілого у машину.

Як стверджує свідок ніхто з автівки Ільницького опір працівникам патрульної не чинив. Крім того, свідок говорить, що після інциденту йому двічі погрожували.

” В Апеляційному суді мені на коридорі казали: що ти робиш, у Гончарука діти, будеш мати пооблеми. Але від самого Гончарка я погроз не отримував. Це відбувалося 27 жовня 2017 року і тоді я написав заяву в прокуратуру”, – зазначив у суді Рудковський.

Наступне судове засідання о 22 червня 10.00 годині під час якого продовжать допит свідків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.