Оприлюднили точний список дитсадків, які працюватимуть влітку у Франківську

Як уже раніше помідомляв «Франик», улітку в Івано-Франківську працюватимуть шість чергових дитсадків. Таке число дошкільних закладів на літній період зумовлене кількістю звернень батьків, адже зазвичай у цей час діти менше відвідують садочки. Решта дошкільних закладів будуть зачинені на ремонтні роботи з 2 липня по 23 серпня.

Днями оприлюднили повний список садочків, які прийматимуть дітей цього літа. Його поповнили такі дитзаклади як «Калинонька» (вул. Вовчинецька, 9), «Струмочок» (вул. Довга 4), «Троянда» (вул. Галицька, 101), «Росинка» (вул. С. Петлюри, 21), «Квітка Карпат» (вул. Івана Павла II,26 ) та «Кристалик» (вул. Вовчинецька,198-В), йдеться у відеосюжеті «Галичини». Відповідний наказ прийняли у профільному Департаменті за результатами опитування батьків. Так, у середньому лише 30-40 % дітлахів відвідують дитсадки у літній період.

Цього року літнього оздоровлення потребують близько 800 маленьких франківців, тому кількість садків збільшена з чотирьох до шести.

Батьки, які будуть оздоровлювати дітей удома, повинні написати заяви про оздоровлення на літній період. Згідно з положенням, вихованці мають право перебувати вдома 75 днів.

Слід додати, що влітку в чергових дитячих садках зміниться режим роботи та покращиться харчування. Дітям обіцяють купувати свіжі фрукти, овочі та натуральні соки, які входитимуть у вартість меню. Його ціна залишиться без змін – 35 гривень за день перебування у закладі: 15 гривень оплачує місто, 20 – батьки вихованців.

Як зазначив завідувач ДНЗ № 1 «Калинонька» Тарас Голей, тепер більше часу приділятиметься прогулянкам на свіжому повітрі. так, після сну діти займатимуться гімнастикою на подвір’ї.

До слова, згідно з чинним законодавством, відвідувати чергові ДНЗ мають право і діти старшого дошкільного віку, тобто ті, хто з першого вересня йде до школи.

Читайте також  Літо закінчилось? Синоптик розповів про шокуючий прогноз погоди на серпень-2020

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.