П’ять способів, як зекономити на “комуналці”

Із подорожчанням вартості комунальних послуг питання економії стало для українців особливо актуальним, адже більшість громадян не готові віддавати понад половину своїх доходів на оплату величезних рахунків
1456389196_raschet31

Про те, як можна зекономити і зменшити вартість “комуналки” на 50% пише видання “Сегодня”.

Перше, що потрібно зробити, − навчитись економити на використанні води і вчасно закривати в оселі всі крани. Для цього варто встановити шаровий кран. Такий кран має спеціальний важіль, за допомогою якого воду можна зупинити миттєво, на відміну від звичайного крану, який потрібно закручувати. Також слід встановити менші зливні бачки із функцією енергозбереження. Доцільно буде придбати і пральну машинку, яка має енергозбереження класу А+, і перестати мити посуд в проточній воді.

Другий метод економії передбачає ощадливе використання світла. Для цього експерти радять рідко користуватись пилососом, використовувати лише енергозберігаючі лампочки та прибрати холодильник подалі від світла та тепла.

Третій спосіб, який дозволить заощадити тепло, передбачає заміну та утеплення старих вікон, покраску батарей в темний колір та встановлення за батареями фольги, яка скеровуватиме тепле повітря в кімнату, збільшуючи температуру в середньому на 2 градуси.

Четвертий спосіб заключається в тому, щоб використовувати на розігрів та приготування їжі лише посуд із тонким та чистим дном. Оскільки таким чином він нагріватиметься набагато швидше. Не забувайте також накривати каструлі кришками, це також допоможе заощадити на використанні газу чи електрики.

П’ятий спосіб економії передбачає купівлю лише заздалегідь запланованих покупок. Експерти радять не йти в супермаркет без попередньо визначеного списку покупок і чітко його дотримуватись. Таким чином зайві покупки не стануть джерелом виникнення потенційного боргу за “комуналку”.

Загалом, усі експерти радять українцям навчитися планувати свої витрати , це допоможе не лише зекономити, але й навчить бути підготовленим до будь-яких непередбачуваних витрат.

Читайте також  Папа Римський розкритикував телефони у церкві
 джерело segodnya.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: